Connect with us

Komentar

Božinović: Državne institucije treba zaštititi

Published

on

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u Dnevniku HRT-a rekao je da je u ovom trenutku neozbiljno govoriti o motivima jutrošnjeg napada na Trgu svetog Marka, s obzirom na to da su sve istražne radnje još u tijeku.

Na pitanje hoće li se ograničiti kretanje na Markovu trgu, ministar je rekao da su nakon nedavnih događaja izradili tri elaborata o različitim setovima mjera koje se mogu primijeniti i da će se nakon današnjeg dana nastojati uvesti određena ograničenja.

– Ne bih izlazio s konkretnim zaključcima jer nisu još doneseni, ali tu treba uključiti i Vladu i Sabor i Ustavni sud, a tamo je i vjerski objekt. To je dio Zagreba koji je prepoznatljiv i gdje turisti žele doći, rekao je te dodao da se državne institucije treba zaštititi.

Istaknuo je i da je jedna od opcija potpuno zatvaranje Trga svetog Marka.

– Naravno da se može otvoriti za neke druge posjetitelje, ali ubuduće bi se to trebalo raditi pod striktnim sigurnosnim protokolima, a ne kao sada kada svatko može doći u bilo koje doba dana ili noći.

Ministar Božinović osvrnuo se i na epidemiološku sliku u Hrvatskoj. Rekao je da je ona loša, ali da je takva u cijeloj Europi.

– Većina zemalja članica Europske unije ima striktnije mjere. Mi smo se odlučili za mjere da s jedne strane podignemo odgovornost i svijest građana, a s druge strane da ne pribjegavamo krajnjim mjerama koje idu prema zatvaranju ugostiteljskih objekata, što se događa diljem Europe, rekao je.

Istaknuo je i kako smatra da kazne same po sebi ne mogu popraviti epidemiološku sliku te da se mora djelovati na mlade i objasniti im da veći broj zaraženih znači veći broj oboljelih, ali i veći broj umrlih, zaključio je Božinović. (HRT)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari