Connect with us

Hrvatska

Božinović: Epidemija nije nešto na čemu se trebaju bildati mišići prije lokalnih izbora

Objavljeno

on

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je najavu Istarskog stožera da će od 1. ožujka otvoriti terase kafića poručivši kake epidemija nije nešto na čemu se trebaju bildati mišići pred lokalne izbore.

– Probao sam jučer diplomatskim rječnikom ukazati na pojavu koja nije još zabrinjavajuća, ali koju sam blago doveo u vezu s određenim iskakanjima na županijskim razinama i izrazio nadu da to nema veze s političkim zbivanjima koja će se dogoditi u svibnju, rekao je Božinović novinarima na primopredaji 20 od ukupno 94 vatrogasna vozila u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“.

Božinović vjeruje da država može osigurati mehanizme kontrole cijepljenja kako se ne bi ponovile situacije u kojima se preko reda cijepe pojedinci koji ne spadaju u priroritetne skupine.

– Sigurno da je takvo nešto moguće. Vidjeli ste da su donijeli dodatne upute i protokole, pogotovo vezano za viškove koji se mogu pojaviti. Cijelu situaciju usložnjava činenica s obzirom na to da su neka cjepiva vrlo komplicirana kad je u pitanju njihov transport, mora biti osigurana niska temperatura, to je posao koji oni rade svo vrijeme. Međutim, ovdje se ne radi o procjepljivanju manjih skupina ljudi, nego procjepljivanju nacije. Ovo je logistički teže, ali uz sve objave i dodatne upute i ovo što je komunicirano s razine ministarstva zdravstva, mislim da je to moguće, rekao je Božinović.

Božinović nije htio komentirati pojedince koji su se cijepili. Osvrnuo se na jučerašnju izjavu primarijusa Kaića i ponovio da je riječ o pitanju koje treba rješavati kroz nadozore ministarstva zdravstva.

– Ako se pokaže bilo što, onda postoji procedura. Krajem prosinca sve je to izgledalo bolje i optimističnije, i tada i danas je cilj bio isti – da se procijepiti svo stanovništvo starije od 18 godina, uz uvjeravanje onog dijela ljudi koji su skeptični, a vidimo da iz sustava zdravstva nisu svi cijepljeni niti su se izjasnili da su spremni, rekao je ministar.

O redoslijedu cijepljenja i redoslijedu korizmenih molitvi

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari