Connect with us

Pregled

Božinović i Milina čestitali Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno

-

Foto: Hina

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuli su na 27. obljetnicu Oluje da je ta znamenita i čuvena pobjeda hrvatske vojske i policije svojom snagom, silovitošću i brzinom djelovanja postala dio hrvatskog identiteta te istoznačnica snage i zajedništva hrvatskog naroda.

Put ka slobodi, u samom početku samostalno, a kasnije rame uz rame s hrvatskom vojskom, krčila je i hrvatska policija, svi njeni rodovi, a posebice pripadnici Specijalne policije, podsjetili su u čestitki u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno redarstvena operacija Oluja potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Hrvatski redarstvenici aktivno su sudjelovali u svim ratnim akcijama i operacijama tijekom Domovinskog rata, pa tako i u završnoj, virtuozno izvedenoj, Vojno redarstvenoj operaciji Oluja. Istovjetnu doraslost u zaštiti sigurnosti pokazuju i danas, vješto se prilagođavajući suvremenim izazovima sigurnosti, a njihovo ratno iskustvo od neprocjenjive je važnosti za nove policijske generacije.
Ponosni na veličinu hrvatske ratne policije, danas u našim mislima posebno mjesto imaju svi redarstvenici i svi hrvatski branitelji bez kojih smo ostali te njihove obitelji koje svaki dan u tišini nose svoju bol i tugu, poručili su Božinović i Milina.

Zbog svih njih, zbog njihove ljubavi spram Domovine i drugog čovjeka, 5. kolovoza trajno je urezan među nama kao najslavniji datum u povijesti naše neovisne Domovine.
Stoga svim hrvatskim braniteljima, pripadnicima hrvatske policije i vojske, a posebice sudionicima vojno redarstvene operacije Oluja, hrvatskom narodu i svima koji Lijepu Našu vole kao svoju domovinu, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 27. obljetnicu VRO Oluja, stoji na kraju čestitke potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikole Miline. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari