Connect with us

Hrvatska

Božinović: Vrhunski obučeni policijski profesionalci daju osjećaj sigurnosti hrvatskim građanima

Objavljeno

on

Foto: Hina

Hrvatska policija obilježila je u subotu svoj Dan družeći se s građanima na zagrebačkom Jarunu, gdje je predstavila policijsku opremu i izvela atraktivne pokazne vježbe, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da vrhunski obučeni profesionalci daju osjećaj sigurnosti kakav hrvatski čovjek i zaslužuje.

Obilježavanje Dana policije i njihova zaštitnika, svetog Mihovila, počelo je u petak polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj u spomen poginulim hrvatskim policajcima i održavanjem svečane akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog,  a danas se nastavilo u druženju s građanima.

Policija je predstavila sve rodove policije, njihov rad i opremu, ali izvela pokaznu vježbu napada na štićenu osobu. Održana je također utrka te su održane  vježbe borilačkih vještina.

Ovo je prilika za policiju i građane da poradimo na još jačoj interakciji; policija izvire iz naroda. Ona je tu zbog naroda i svih naših ljudi, poručio je ministar Božinović, dodavši kako hrvatska policija ima što pokazati i jedna je od najobučenijih i najopremljenijih, ne samo u okružju, nego i šire.

Na Jarunu građani mogu vidjeti da su pripadnici svih rodova vrhunski obučeni profesionalci koji daju osjećaj sigurnosti kakav hrvatski čovjek i zaslužuje, naglasio je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari