Connect with us

Komentar

Božo Ljubić: Izjave hrvatske predsjednice nisu bez osnova

Objavljeno

on

Izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović kako se treba suočiti sa činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, nisu izrečene bez osnova, niti napamet – smatra predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić.

On je danas u Banja Luci ukazao na sve funkcije koje je obavljala Grabar-Kitarović, između ostalog, i na funkciju generalne tajnice NATO-a, piše Fena.

”Problem Bosne i Hercegovine je politička nestabilnost, koja je posljedica mnogih inkoheretnosti samog ustavnopravnog poretka BiH, a postoji i problem radikalizma, koji se ogleda u raznim sferama”, mišljenja je Ljubić.

Izjava predsjednice Hrvatske se, kaže, odnosila na “uvezeni radikalizam islamske provinijencije, povezan s vehabijsko-selefijskim pokretom i činjenicom da se stotine dragovoljaca iz BiH nalaze na ratištima Sirije i Iraka, u postrojbama ISIL-a i Al-Kaide”.

”Svakako da njihov povratak u BiH najviše prijeti stabilnosti BiH, mnogo manje stabilnosti susjeda”, ocijenio je Ljubić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i da je Federalna uprava policije prije nekoliko godina potvrdila da prate oko 60 selefijskih zajednica u BiH.

”Ne kažem da su to sve terorističke stanice, ali da u tom radikalnom pokretu ima i takvih”, kazao je Ljubić.

Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na sigurnosnom forumu NATO-a u kanadsko Halifayu i u intervjuu za Defense News kazala kako je nestabilnost BiH najveća prijetnja Hrvatskoj. Dodala je i kako postoje zemlje koje se ne upliću samo u politiku nego i mijenjaju islam koji postaje sve radikalniji.

Na njene izjave reagirali su Mustafa Cerić, Muhamed Filipović i SDP BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR