Connect with us

Kronika

Božo Ljubić odlazi sa funkcije predsjednika HDZ-a 1990

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić najavio je kako se neće kandidirati za predsjednika te stranke na stranačkom saboru koji će se 6. srpnja održati u Sarajevu, ali i da će se nastaviti politički angažirati u radu Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

[quote]“Ne namjeravam se kandidirati niti na jednu stranačku funkciju ali niti na bilo koju izbornu funkciju na predstojećim općim izborima što će, mi izvjesno oduzeti dio političkog prostora ali će nadam se, mojim političkim stajalištima, dati dodatni kredibilitet. Ostajem u politici ali svoje političko djelovanje prvenstveno vidim kroz institucije Hrvatskog narodnog sabora i svoj zastupnički mandat u Parlamentu BiH. ustrajat ću na unapređenju hrvatskog političkog zajedništva, što ne mora značiti i stranačko jedinstvo a još manje jednoumlje “[/quote],

stoji u Ljubićevu pismu upućenom članstvu, koje je objavljeno na internetskoj stranici HDZ -a 1990.

Ljubić, koji je na čelu HDZ-a 1990. proveo sedam godina, najavio da će poduprijeti stranačkog kandidata za predsjednika ovisno o tome koliko će njegova politika ‘slijediti unutarhrvatska suradnju i zajedništvo, u kojoj mjeri će biti autentični predstavnik hrvatske političke volje u BiH’.

“Kao predsjednik stranke mogu obećati da ću učiniti sve da svi kandidati dobiju fer i poštene uvjete da se predstave te demokratsku proceduru i ozračje prilikom izbora. Osobno ću se, kad vidim kandidature, očitovati da li nekog od kandidata mogu podržati i preporučiti”, naveo je Ljubić u pismu.

Inače, svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a 1990. već je prije u medijima najavio aktualni zamjenik predsjednika Martin Raguž.

Govoreći o rezultatima stranke od njezina osnutka, Ljubić je istaknuo kako su ostvarili u nekoliko izbornih ciklusa rezultat koji je HDZ 1990 etablirao kao važnog čimbenika u kreiranju i zastupanju hrvatskih nacionalnih i državnih interesa.

“Smatram da zajedno s vama mogu biti ponosan na ovo što smo ostvarili tim više što je to ostvareno, na, za tranzicijske prilike, neuobičajen način, bez neprincipijelne podrške bilo izvana, bilo iznutra. Tako da danas mogu svima pogledati u oči a što je najvažnije pogledati se u ogledalo “, poručio je Ljubić priznajući da je pod njegovim vodstvom bilo i nekoliko pogrešaka.

“Bilo je i pogrešaka priznajem. Davanja povjerenja pogrešnim ljudima često i za visoke stranačke i državne dužnosti. Najveći moj grijeh ipak vidim u pretjeranoj, za političkog vođu nedozvoljenoj, toleranciji prema ljudima koji su djelovali destruktivno na organizaciju”, naveo je Ljubić.

fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas