Connect with us

Reagiranja

BOŽO PETROV: Do zadnjeg trenutka smo tražili tripartitnu vladu…

Objavljeno

-

Čelnik stranke MOST, Božo Petrov putem Facebooka je poručio kako Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni s kim te da su do zadnjeg trena tražili tripartitnu vladu koja nije prihvaćena.

[ad id=”68099″]

U nastavku u cijelosti pročitajte status Bože Petrova pod naslovom ‘Nastavljamo inzistirati na reformama’:

Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko

Prijedlog MOST nezavisnih lista bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomir Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.

Kod skorog sastavljanja Vlada Republike Hrvatske naš je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg tren tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubna koalicija i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas