Pratite nas

Komentar

Božo Petrov: Hrvatska je vrlo čudna zemlja što se tiče politike

Objavljeno

na

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov rekao je u utorak kako je Vlada u ovom trenutku stabilna, opovrgnuvši da je u medijskim izjavama za jesen najavio prijevremene izbore.

[ad id=”93788″]

Petrov je novinarima u Saboru kazao kako smatra da je “vrlo jasno da je Vlada u ovom trenutku stabilna što se tiče i većine u Saboru”. Uvjeren je da su se vladajući “posložili” i da su prošli “svi napadi i neke dječje bolesti”, te da će zaista početi raditi.

“Naravno da bi moglo biti puno bolje, ali opet vjerujem da će se moći nastaviti raditi. Ukoliko prestanem vjerovati, znat ćete”, rekao je i opovrgnuo da je najavio prijevremene izbore, kako su to prenijeli neki mediji.

‘Mediji su me krivo prenijeli’

“Što se tiče jeseni, rekao sam da na jesen počinju najveći reformski paketi, što se tiče akcijskog plana reformi i onda, ako tu zaškripi, to je možda najfragilnija točka, možda su zbog toga komentirali da sam najavio izbore, a nisam”, istaknuo je Petrov.

Potvrdio je da će Most u srijedu biti u Saboru na glasovanju. Most je primjer odgovornosti u Saboru, ne samo kod dolazaka na glasovanje, nego na sve sjednice, napominje Petrov, uvjeren da će u srijedu vladajući osigurati kvorum u sabornici. “Da, namjera je da se i sutra i u petak glasuje, ne mislim da će biti problema”, rekao je Petrov.

Za SDP-ove najave da će pokrenuti opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka poručio je kako treba pričekati odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa.

“Mi ćemo se suzdržati od bilo kakvih komentara dok se ne donese odluka koju radi Povjerenstvo”, odgovorio je Petrov novinarima, upitan hoće li Most podržati SDP-ov zahtjev za opozivom Karamarka zbog afere Konzultantica.

“Mislim da nije korektno, dok određene ustanove obavljaju svoj posao, na bilo koji način to komentirati. Mi možemo komentirati njihovu odluku kakva bude, ali na bilo koji način utjecati na nju, a to je moguće ukoliko komentirate, mislim da nije korektno”, objasnio je.

Na novinarsku opasku da u drugim državama, već kod naznake skandala, političari odstupaju sa svojih dužnosti, Petrov uzvraća da je Hrvatska vrlo čudna zemlja što se tiče politike zadnjih 25 godina, te da ne bi uzimao za primjer samo zadnji mjesec ili zadnjih šest mjeseci.

Opovrgnuo je i da je u sukobu s Ivicom Relkovićem, bivšim osobnim savjetnikom. Jučer sam bio s Relkovićem na dva sastanka, rekao je Petrov.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milanovićev politički poučak ‘kako se posvađati sa svim i svakim’

Objavljeno

na

Objavio

‘Propaganda NATO pakta i razmjenjivanje nježnosti’ s liderima drugih država u Europi politički je diskurs Zorana Milanovića kojem smo nažalost svjedočili danas u medijima. Takva retorika poslužila je za difamaciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i to prvenstveno na osobnoj razini.

Vrijeđati hrvatske strateške partnere samo kako bi ponizio aktualnu predsjednicu žalostan je potez čovjeka koji bi, kako kaže, surađivao s Parizom.

Svojedobno je Milanović mogao surađivati i s prijateljskom Njemačkom, ali se umjesto suradnje odlučio za zaštitu udbaških zločinaca. Tada je, sjetit ćete se, s aktualnim predsjednikom RH inzistirao na Lex Perkoviću i tim nas potezom demokratski unazadio i osramotio u civiliziranom svijetu. Sada pod krinkom kvazi liberala i ljevičara pred kamerama priča o nekakvim režimskim potezima. Da nije tužno bilo bi smiješno.

U konačnici, Milanovićev politički poučak ‘kako se posvađati sa svim i svakim’ postao je svojevrsni brend kojeg na sreću neuspješno plasira hrvatskoj javnosti.

Dokaz tomu su i toliki izgubljeni izbori, rasturanje vlastite partije te evidentan neuspjeh u privatnom poslovanju. Zov javnosti da se kandidira na predsjedničkim izborima nije ništa drugo doli smokvin list za propale političke i poduzetničke ambicije, a pobjeda Kolinde Grabar Kitarović to će i potvrditi, komentirao je Petar Škorić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Od memoricida do civilizacijskog suicida

Objavljeno

na

Objavio

Poznavanje povijesti kao grane znanosti integralni je dio geopoliticke pismenosti. Mantra „Zaboravimo prošlost brinimo se o budućnosti“ podsjeća na Pol Potov komunistički režim koji je u Kambodži, u pokušaju da izbriše kolektivnu memoriju, izvršio ‘autogenocid’ nad vlastitim narodom Pobijena je četvrtina stanovništva.

U RH, memoricid je nastavljen na perfidniji način. Kada je drug Bernardić u Hrvatskom saboru predložio da se Hrvatskoj „mora vratiti duh kolektivizacije iz 1948.“ kratko smo se vratili u doba Staljinistčke zime kada su idiotizirane mase pjevale hvalospjeve ‘Velikome’ i ‘Malome Staljinu. „Rodila majka dva junačka sina Tita i Staljina“

Prisilna kolektivizacija, samo u Sovjetskom Savezu i Kini, uzrokavala je smrt desetke milijuna ljudskih bića. U ruralnim područjima, koje su opustošili komunistički odredi, kanibalizam je postao svakodnevna pojava. Kazahstan je, primjerice, izgubio 28 posto stanovištva.

Nitko od HSS-ovaca, koji djele isti svjetonazor kao i drugovi jugoslavenske vjeroispovijesti u SDP-u, nikada nisu dali počast milijunskim žrtvama ‘Gladomora’ koji je priznat kao genocid nad Ukrajinskim narodom.

Do dan danas sustavno se prešućuju masovna ubojstva europskih kršćana nad kojima je izvršen etnički i klasni genocid. To je razlog zašto prosječni građanin ne zna niti jedno ime između nekoliko stotina konclogora u Sovjetskom Savezu, koje je ruski pisac Alekandar Solženjicin nazavao ‘Arhipelag Gulag’. Kroz tu mrežu mučilišta prošlo je oko 20 milijuna, većinom političkih zatvorenika. Oko dva milijuna ostavilo je tamo kosti. Na zidu jedne barake u logoru Kolyma jedan zatvorenik urezao je ove riječi, „ Nemojte nas zaboraviti.“ Uzalud.

Imena sociopata i masovnih ubojica, kao npr. šefovi NKVDa, Genrikh Yagoda i Levrentij Beria, nepoznati su općoj javnosti. Oni, i slični boljševički monstrumi poubijali su više od 100,000 pripadnika klera Ruske Pravoslavne Crkve.

Porušili su 30,000 crkava i samostana i tako bespovratno izbrisali kulturno i vjersko naslijeđe Rusije. Mučili su djecu pred očima roditelja, vršili masovna silovanja i žive ljude zakopavali s leševima. Vodili su rat protiv Boga, privatnog vlasništva, vlastitoga naroda, nacije i obitelji.

Anatolij Lunačarski, prvi sovjetski narodni komesar za obrazovanje izjavio je „Ta mala institucija manira..obitelj..to cijelo prokletstvo… postati će zatvoreno poglavlje.“
Ne trebamo se zavaravati. Brisanje memorije prvi je korak do civilizacijskog suicida.

Jugoslavenski šegrti NKVDa, Jože Boljkovac i Manolić, kao i ostali OZNAŠi, amnestirani su od strane lijevog i desnog krila Partije nakon 1990.
Ti anarho-komunistički ostatci i sljedbenici Frankfurtske škole društvenog inženjeringa ostali su kao crvotočina na tavanu. Prerušili su se u liberale, demokršćane, kozmopolite i ‘ugledne’ novinare i povjesničare.

Sjede u Saboru i predstavljau nas u EU parlamentu. Svakodnevno vodovi politologa, sociologa, ekonomista i psihologa koji su spalili svoje partijske knjižice paradiraju preko naših TV ekrana. To je samo varka. Oni su samo uglađene kopije arhitekta masovnog terora i ‘schillovi’ najkrvavije i najnemoralnije doktrine u zabilježenoj ljudskoj povijesti. Njima se nikada ne može vjerovati, komentirao je Željko Glasnović

 

Željko Glasnović: Živimo u vremenima kada je istina postala hereza

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari