Connect with us

Pregled

Božo Petrov izabran za predsjednika Sabora

Objavljeno

-

U 15 sati je počela sjednica devetog saziva Hrvatskoga sabora koji je izabran 11. rujna.

Na početku sjednice, predsjednik Sabora u odlasku Željko Reiner otvorio je sjednicu pozdravom svim zastupnicima i uzvanicima.

Reiner se na početku sjednice osvrnuo i na rad 8. saziva Sabora, kojim je predsjedao i naglasio da je to bio turbulentan period. Rekao je da mu je žao što je bilo manjka zajedništva, no da je svejedno ponosan na svoj i rad 8. saziva Sabora.

Reiner je izrazio nadu da će novi saziv Sabora raditi još bolje te je u tom smislu citirao bivšeg španjolskog premijera Adolfa Suareza da se za stvaranje budućnosti potrebno ostaviti prošlosti.

“Kada već nije bilo političke volje, nadam se da će se ovaj sastav Sabora voditi riječima, citiram, ‘Za stvaranje demokracije važno je ostaviti na miru pepeo prošlosti, i okrenuti se zidu temelja budućnosti'”, poručio je.

Reiner je izrazio i zadovoljstvo činjenicom da je 8. saziv Sabora sudjelovao svojim radom u početku gospodarskog oporavka Hrvatske. Citirao je i riječi Marka Marulića i zaključio da kad bi se istih držali, građani bi Sabor možda više i cjenili.

Zastupnica Ines Stenja-Linić pročitala je zastupnicima životopis Bože Petrova u izlaganju, kojim je obrazložila njegovo predlaganje za predsjednika Sabora.

Božo Petrov izabran je za predsjednika Hrvatskog sabora sa 132 glasa zastupnika. 12 zastupnika bilo je suzdržano, a jedan zastupnik protiv.

Time je konstituiran 9. saziv Sabora, a zastupnici su odali počast Domovini himnom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari