Connect with us

Intervju

Božo Petrov: Ja čuvam leđa Vladi!

Objavljeno

on

Gost Dnevnika Nove TV bio je Božo Petrov koji je govorio o odnosima u Vladi i ostalim aktualnostima.

[ad id=”93788″]

Počnimo s porukom Tomislava Karamarko, preko Facebooka kaže još uvijek je premijer Orešković. Kao ste Vi doživjeli poruku ‘još uvijek’?

Ne bih išao detaljno u analizu svake riječi. Drago mi je da uživa potporu.

Još uvijek?

Naravno da uživa potporu. Mi smo izabrali vrlo kvalitetnu osobu i ona to pokazuje svakim danom. S obzirom na ono što se trenutno događa u Vladi od zajedničkih sastanaka s investitorima koji dolaze i zainteresirani su za ulaganja u Hrvatsku, mislim da će se prave analize rezultata koji se sada rade, možda se sad i ne vide u javnosti, ali će se vidjeti za pola godine.

Ali, poruka Tomislava Karamarka danas predsjedniku Vlade: ‘Još uvijek uživa moju potporu’, je otprilike kao ukor pred isključenje.

Meni je žao ako to tako izgleda.

Kako Vama to izgleda?

Ne bih išao u analizu, za mene je izuzetno bitno da se da prilika ovoj Vladi jer zaista ne bih ulazio u bilo kakve predikcije kada bi netko namjerno išao rušiti Vladu mislim da to čak i nije namjera gospodina Karamarka. Možda je on povrijeđen što se tiče određenih stvari, jer neki planovi koje je imao…

S čim je on povrijeđen?

Više je puta naglašavao pitanje SOA-e. Ali, po meni je to zadaća premijera i predsjednice. Drago mi je da su tu postigli suglasje, da su tu i pozitivne ideje i sve ono što se sada radi između Pantovčaka i Banskih dvora je po meni odlična stvar za Hrvatsku.

Što se Mosta tiče, Vi ćete čuvati leđa predsjedniku Vlade?

Ja čuvam leđa Vladi.

A predsjedniku Vlade ako dođe do ovoga ‘još uvijek’ i ako dođe do političkog razmimoilaženja između predsjednika Vlade i prvog potpredsjednika – na čiji će strani biti Most?

Most će biti uvijek uz Vladu, i iz one stvari koju smo naglašavali zbog čega ulazimo u Vladu,. Most je za reforme i one se trenutno provode.

Vi možda mislite da se provode, ali bojim se da je zemlja u političkoj blokadi zbog ovakvih odnosa, javnih između Tomislava Karamarka, Tihomira Oreškovića, Vas, preko tih društvenih mreža, razgovora, zastupnika Mosta, HDZ-a… Zemlja je u blokadi. Izgleda da sve čeka sabor HDZ-a, da Tomislav Karamarko odluči što će napraviti, hoće li ići preuzeti Banske dvore , smjenom Tihomira Oreškovića ili ne.

Slažem se da je možda percepcija zbog toga obojena.

Što, da je u blokadi sve?

Tako izgleda vani. Ali mogu reći da se zaista radi. Prvi puta imate Vladu u kojoj postoje koordinacije ministara. Prvi puta se krenulo sa suštinskim reformama…

dnevnik.hr

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari