Božo Petrov: Mostovi ministri su Dobrović, Šprlje, Orepić i Kovačić

0

Mostovi kandidati za ministre su Slaven Dobrović za ministra zaštite prirode i okoliša, Ante Šprlje za ministra pravosuđa , Vlaho Orepić za ministra unutarnjih poslova i Ivan Kovačić za ministra uprave i potpredsjednika Vlade, kazao je u Dnevniku HRT-a čelnik Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov.

Što se tiče nedolaska Mostovih zastupnika na saborski odbor to je pogreška saborske administracije – pozivi nisu upućeni na vrijeme, jedino je Kovačić dobio privatnu poruku pa je došao, opravdao je današnji nedolazak Petrov.

U Hrvatskom saboru nastavit će se raditi jakim intenzitetom. Od jamstava nismo odustali samo od hitnih postupaka. Iz naših redova je izabran predsjednik Sabora koji kontrolira dnevni red i upravlja cijelom dinamikom.

Stoga ćemo jamstva pustiti u redovnu saborsku proceduru. Interesantno je vidjeti kada smo prije izbora izašli s popisom jamstava nije se oglasio niti HDZ niti SDP. Kada smo ušli u suradnju s HDZ-om, SDP pokušava na sve načine pokazati kako hitni postupci nisu dobri.

Kada smo tako postupili i odustali od hitnih postupaka, onda SDP govori da smo odustali od jamstava. Na dnevnom redu Sabora su sva Mostova jamstva. To su male promjene kao uvod u velike promjene, kazao je Petrov.

Još ne zna što će raditi nakon dvije godine vođenja Sabora, ali to mu sada nije niti bitno.

Ne znam zašto sam fiksacija gospodina Pernara, komentirao je ponašanje tog zastupnika predsjednik Sabora. Bitno je da se svi zastupnici upoznaju s poslovnikom Sabora, pa tako i Pernar. Njemu je očito bitno da je u centru pažnje, to mi nije nost, to je njegov izbor – valjda misli da će mu to građani honorirati,smatra Petrov.

Za novu predstojnicu Ureda predsjednika Sabora Petru Mandić, čije je imenovanje oporba ocijenila političkim, rekao je da nije iz Metkovića, niti je tamo radila.

Radila je u Rijeci i izuzetno je kvalitetna, kazao je Petrov. Dodao je kako je to dužnosničko mjesto u Hrvatskom saboru.

facebook komentari