Connect with us

Politika

Božo Petrov: Nema više šamaranja, ili ćemo imati u utorak mandatara, ili idemo na nove izbore!

Objavljeno

-

Ili ćemo u utorak imati mandatara, ili idemo u nove izbore, rekao je čelnik Mosta Božo Petrov, objavio je HRT na Twitteru.

 [ad id=”68099″]

Petrov je rekao da će sutra u 12 sati održati sastanak s HDZ-om, a u 19 sati bit će sastanak za izbor mandatara i sve ključne pozicije, uključujući i Sabor. SDP može sudjelovati na oba sastanka sutra, nadamo se da su mislili iskreno, rekao je Petrov. Poručio je i da je jasno da se treba formirati tripartitna vlada.

Šamaranja više neće biti, odugovlačenja neće biti. Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore – rekao je Petrov, prenosi N1.

Most je objavio da će na sastanku u 12 sati u Zagrebu biti po pet stručnih osoba, pet osoba iz MOST-a i po pet osoba iz drugih koalicija koje žele ući u tripartitnu vladu.

“Tema sastanka je odabir ključnih, najvažnijih promjena od onih koje smo usuglasili, a koje se trebaju napraviti u iduće 4 godine. Ti razgovori trajat će najkasnije do nedjelje”, objavili su.

Tema sastanka koji će se održati u 19 sati je iznošenje prijedloga nestranačkog mandatara i usuglašavanje po tom pitanju.

“Ti razgovori će trajati do nedjelje navečer, najdalje. Sve stranke koje žele sudjelovati u formiranju Vlade pozvane su na sastanak. One stranke koje formiraju Vladu, definirat će i druge pozicije, uključujući i one u Saboru”, objavio je Most.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari