Božo Petrov: “Oporba je najavila spektakl u Saboru pa želimo završiti priču do iduće srijede”

7
fah

Mandatar Andrej Plenković  i Željko Reiner u središnjici HDZ-a sastali su se s delagacijom Mosta u kojoj su bili Božo Petrov, Ines Strenja Linić te Robert Podolnjak.

Tema sastanka bili su detalji oko konstituirajuće sjednice Sabora koja je najavljena za petak, a nakon sastanka Petrov i Plenković obratili su se okupljenim novinarima.

Završili smo sastanak s kolegama iz Mosta. Dogovorili smo u suradnji s Reinerom hodogram aktivnosti za sjednicu u petak i dinamiku. Želimo da se na početku donesu svi zakoni koji su potrebni prije izglasavanja Vlade. Naša je namjera da se sredinom idućeg tjedan omogući i usuglasi termin kada bi vlada dobila suglasnost”, rekao je Andrej Plenković na samom početku, piše Dnevnik.hr

Usuglasili smo se vezano za konstituiranje Sabora. Na dnevnom redu će u prvom trenutku biti svi oni zakoni potrebni za formiranje vlade, a onda idu zakoni vezani za jamstva Mosta”, rekao je Božo Petrov.

Obzirom na najave oporbe da će napraviti spektakl u Saboru želja nam je da u utorak ili srijedu završimo priču. Počet ćemo s dnevnim redom i napraviti izglasavanje svih zakona vezanih uz formiranje vlade, a u utorak ili srijedu napravit ćemo onoliko koliko se stigne, a potom i cijeli dnevni red. Sabor će vrlo intnezivno raditi. Radit će se i petak i subota i nedjelja”, rekao je Petrov.

Bitno je da ćemo sva jamstva na kraju i provesti. Znam da je nekim načelnicima teško prihvatiti Zakon o lokalnim samoupravama, no to je tek mali korak koji će se događati u godinu-dvije.

Ovršni zakon isto ide u proceduru. Mogu reći da će osobe kojima prijeti deložacija imati zamjenski stan i to je najvažnija stvar. Također, tri četvrtine prihoda biti će sačuvano od ovrhe’, zaključio je Petrov.

facebook komentari

 • Sivooki

  Borimo se da ne bude rada nedjeljom, mali Hitleru!

  I da, puni su ga mediji. TKO će izdržati ???

 • Agromentum

  “Radit će se i petak i subota i nedjelja”, rekao je Petrov.” Nediljom se samo marva namiruje, a Božo bi eto i radio.

 • Milivoj Lokas

  Naravno, radit će se svaki dan i to 25 uri na dan. To što dan ima samo 24 ure, znači da će svi morati doći u Sabor uru ranije! 😉

 • Malleus_Haereticorum

  Za vrijeme Francuzke revolucije revolucionari su bili izmislili desetodnevni tjedan. Božo Petrov bi mogao izmisliti 25-satni dan, jer je 25 četvrtina od 100, pa je s time lakše računati. Kao i s PDV-om od 25%.

 • Malleus_Haereticorum

  Nije on mali Hitler. On je Tobože Prvo, pa…

 • Sivooki

  On me i podsjeća na te rigidne revolucionare.

 • kostresh

  hodogram i/ili lovogram…