Connect with us

Komentar

Božo Petrov: Orešković se zalaže za promjene, lako ćemo naći zajednički jezik

Objavljeno

-

Čelnik Mosta Božo Petrov očekuje da će se danas Saborkonstituirati u korektnoj atmosferi. Na pitanje smatra li da će Željko Reiner kao novi predsjednik Sabora podići ugled te institucije, odgovorio je da to tek treba vidjeti. Smatra, kaže, da će Most imati svog potpredsjednika Sabora no o tome, dodaje, još nisu razgovarali, piše večernji list

 [ad id=”68099″]

Očekujem da će stvari biti konstruktivne i pozitivne, ne vjerujem da bi sada druga strana predlagala bilo koga da ne misle da je taj netko dorastao toj instituciji – kazao je Petrov. Očekuje, dodaje, da će novi mandatar povjerenje zastupnika u Saboru s novim ministrima tražiti u iduća dva do tri tjedna. – Ono što mogu iz kraćih razgovora s gospodinom Oreškovićem zaključiti jest da je i on osoba koja se zalaže promjene, i to bitne strukturne promjene u Hrvatskoj, tako da mislim da ćemo tu vrlo lako naći zajednički jezik – kaže Petrov. Na pitanje ide li on u Vladu, odgovara da će o tome razgovarati u trenutku kada se bude formirala Vlada.

Što se tiče ambicija, mislim da je svim ljudima jasno da se Most nije nikada trgao za fotelje. I sada kada smo prepustili mjesto premijera, mislim da je to dovoljni pokazatelj da je nama stalo do promjena, a ne do pozicija. O pozicijama ćemo naknadno kada se Most i Domoljubna koalicija usuglase oko ključnih točaka koje se trebaju provesti u iduće četiri godine – pojasnio je Petrov. Stječe se dojam da izbjegava funkciju potpredsjednika Vlade. – Govorili su mi na početku da izbjegavam uopće parlamentarnu razinu pa su mi govorili da izbjegavam mjesto premijera, sada mi govore da izbjegavam potpredsjednika Vlade. Ne izbjegavam apsolutno ništa, nego želim da se prvo definiraju one stvari koje su nam bitne – odgovorio je Petrov.

Novinare je zanimalo tko su “morski psi” od kojih će se Most, kako je objavio na Facebooku, čuvati. – Mislim da smo i u predizbornoj kampanji jasno naglašavali gdje mi vidimo problem i da znamo da ćemo mi uvijek trebati biti korektni bez obzira s kime bile – zaključio je Petrov.

“Osjećam se pozitivno”

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov kazao je ranije ispred sjedišta Mostada će njihovi zastupnici podržati HDZ-ovca Željka Reinera za predsjednika Sabora.

Na pitanje očekuje li da će Reiner dobiti podršku svih zastupnika, Petrov je kazao da se tome nada i “da će sve proći kako treba”.  Na pitanje koji su daljnji koraci i jesu li danas zastupnici Mosta razgovarali o sastavljanju Vlade Petrov je rekao da će se o tome početi razgovarati kada se konstituira Sabor. Kazao je da se danas osjeća “pozitivno”.  Ivan Lovrinović je kazao da zastupnici Mosta danas nisu razgovarali o Vladi, nego samo o sjednici Sabora. Na pitanje očekuju li da će Reiner dobiti podršku svih zastupnika Lovrinović i Tomislav Panenić iz Mosta su kazali “sigurno”.  – Danas smo razgovarali o sjednici Sabora, to je bio prioritet – kazao je Miro Bulj i Mosta te dodao da ne vidi razloga zašto Reiner ne bi dobio podršku svih zastupnika.

Vrijeme je za reforme i vrijeme je da počnemo raditi – rekao je Bulj te dodao da je najbitnije da Most u Vladi dobije resore u kojima treba napraviti reforme i da se na ta mjesta postave stručni ljudi.  – Najbitnije za Most je da dobijemo garanciju za reforme – zaključio je Bulj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari