Pratite nas

Politika

Božo Petrov: Ovim činom očito se kreće u rušenje Vlade, radi nestranačkog ministra

Objavljeno

na

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov u obraćanju medijima, nakon razrješenja triju Mostovih ministara, rekao je da je to čin rušenja Vlade, prenosi dnevnik.hr

”Andrej Plenković pokušava danas razriješiti tri ministra Mosta iza kojih stoje rezultati, tri milijuna iz fondova, obračunavanje s kriminalom u gospodarstva… radi ministra koji objektivno više ne može biti ministar financija, jer se mora izuzimati iz financijskih odluka.

Most nosi odgovornost za četiri ministra koje je predložio u Vladu. Marić je odgovornost HDZ-a. Mi smo ovu odluku priopćili Plenkoviću nadajući se da će to riješiti u svom dvorištu. Nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra koji to više ne može biti. Andrej Plenković treba odgovoriti hoće li ovim činom rušiti Vladu”, rekao je Petrov.

”Ovim činom očito se kreće u rušenje Vlade, radi nestranačkog ministra. Mostu je stalo do istine. Plenković treba dati odgovor je li i on to spreman napraviti ili će nastaviti politiku HDZ-a”, rekao je Petrov povukavši paralelu s politikom bivšeg HDZ-ovog lidera Tomislava Karamarka.

Na pitanje je li znao da će premijer razriješiti ministre, rekao je da Most za to nije znao. ”Nisu nam rekli za ovaj manevar”, kazao je.

”Oni danas nisu smijenjeni, premijer je ishitrenom odlukom pokušao smijeniti ministre. Vlada u ovom trenutku nije stabilna, za stabilnost je odgovoran premijer”, poručio je na kraju.

Podsjetimo, na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković razriješio je tri Mostova ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, nakon što nisu željeli glasovati za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

> PREDSJEDNIK VLADE RAZRIJEŠIO 3 MINISTRA MOST-A!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović najavljuje borbu protiv ‘jugozomboida’

Objavljeno

na

Objavio

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji se nalazi na listi Neovisnih za Hrvatsku poprilično je iznenadio novim predizbornim posterom.

Glasnović  pozira u borbenom stavu te šakom i sa smiješkom na licu razbija imaginarno staklo.

Na posteru je napisano “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu!”.

Komentari na Facebooku mahom su pozitivni pa je jednima ovo ”legendarno”, drugi ”pozdravljaju domovinu”, a treći tvrde da će se ”komunisti sami međusobno poubijati”, prenosi Večernji List

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Petir: Ja svoj obraz neću prodati, ne želim da se srame oni koji su me podržali

Objavljeno

na

Objavio

Marijana Petir bila je gošća N1 studija uživo u kojemu je pozvala sve one kojima je stalo da pokažu da Hrvatska ide u boljem smjeru da podrže njenu listu na europkim izborima.

Petir kaže da uglavnom dobiva pozitivne povratne informacije, da je građani podržavaju, prilaze joj i hvale njen dosadašnji rad u EP-u.

“Smatram da sam doista osvijestila da se u EP-u  može raditi u interesu Hrvatske”, kaže Petir.

Što se tiče ponude HDZ-a da uđe u stranku prije izbora i da bude kandidatkinja na listi HDZ-a, Petir kaže kako to nije bila opcija jer, iako joj je premijer čestitao na rezultatima, osjećala je nakon njegove ponude da smatra kako to ništa ne vrijedi bez stranačke iskaznice.

“Političko vodstvo HDZ-a nije desni centar. To naravno odvraća stranku od onih ideja zbog kojih su ljudi ušli u HDZ. Ovo što Vlada pokazuje, a HDZ je vodeća stranka u toj Vladi, sigurno nije desni centar”, kaže Petir.

Hoće li joj biti žao što je odbila ponudu HDZ-a ako ne dobije novi mandat u EP-u?

“Ne. Ja politiku smatram pozivom. Smatram da je politika borba za opće dobro i žao mi je što neki političari to ne shvaćaju tako. Mene su moji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Ja svoj obraz nikad neću prodati. Ne želim da me se srame moji i oni koji su mi dali podršku”, kaže.

U subotu će, kaže, kao i svake godine, sudjelovati na Hodu za život.

Što se tiče kampanje, nisu, kaže, prevladavale europske teme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari