Pratite nas

Komentar

Božo Petrov: Plenković treba dokazati da ima 76 ruku u Saboru

Objavljeno

na

Predsjednik MOST-a i Sabora Božo Petrov na splitskoj je rivi ponovio – Andrej Plenković srušio je vladu i treba dokazati da ima potporu 76 zastupnika.

Način na koji su smijenjeni MOST-ovi ministri nije parlamentarna demokracija – tvrdi Petrov koji je još jučer skinuo rukavice i premijera nazvao diktatorom.

“Ispada da je Vlada Andrej Plenković, a ne ministri. To nije parlamentarna demokracija, to nisu demokratske vrijednosti. Kad dva ministra javno kažu da traže odgovornost za nastalu situaciju – budu smijenjeni , a Agrokor objavljuje izvješća o financijama”, rekao je Petrov.

Dodao je kako Plenković “treba doći pred Sabor i reći ima li ili nema 76 ruku”.

“Što se nas tiče, ako Plenković nema 76 glasova koji mu daju mogućnost za legitimitet i rad Vlade, obzirom na cijelu situaciju, onda izbori trebaju biti što prije”, kazao je.

“Plenković ima mogućnost dokazati, u trenutku kad se bude raspravljalo o Zdravku Mariću, da ima povjerenje 76 zastupnika, ako nema, onda treba javno reći i raspisati nove izbore”, kazao je Petrov, dodavši da političari u Hrvatskoj nisu 20 godina bili korumpirani, situacija oko Agrokora ne bi se ni dogodila.

Petrov je dodao je kako je Most spreman surađivati “s kvalitetnim ljudima i na pošten i čestit način”. “Ako će se tako ponašati SDP, onda može. HDZ je već dvaput pokazao da ne može”, rekao je Petrov u Splitu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković najavio razgovor s nezadovoljnim Penavom

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković rekao je kako nije pročitao što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pisao na Facebooku, ali da mu je jasno na što se referira. Kaže da će s Penavom razgovarati i da će to riješiti unutarstranački.

Na pitanje novinara kako komentira Facebook objavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da se srami institucija ove države premijer Andrej Plenković odgovara da nije vidio što je napisao, ali da je shvatio na što se referira, prenosi N1

Riječ je o suđenju Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezičnih ploča i izjavi sutkinje da sinove treba oplakivati u tišini.

“Mislim da je to na jučerašnje suđenje protiv gospodina Živkovića koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu. Ljudi koji su izgubili svoje najbliže, kojima su životi nepovratno promijenjeni na gore i koji su doživjeli najveće strahote naravno da jako teško i emotivno doživljavaju određene stvari i da se jako teško mogu vratiti u kontekst rezoniranja nekoga tko takvo iskustvo nema.

Poruka koju smo mi poslali kao Vlada i institucije poput policije, odvjetništva jest da smo učinili više na istraživanju i procesuiranju ratnih zločina koje se odnose na područje Vukovara, a koje je najosjetljvije.

Mislim da kada gledamo cjelinu da stvari idu u smjeru da se teži prema istini, ratni zločini ne zastarjevaju, tko treba odgovarati će odgovarati, a istodobno kao društvo moramo graditi ozračje koje ide prema pomirbi, uključivosti i gledanju naprijed, to je politika koju vodimo i iza koje stojimo”, rekao je.

Na pitanje reportera N1 o jučerašnjim Penavinim izjavama o revoluciji i crnom labudu kaže da će to rješavati unutarstranački, a najavio je i da će razgovarati s Penavom.

 

Ivan Penava: Svakako će biti određena reakcija na ovo stanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih

Objavljeno

na

Objavio

Genetski anarhista ne mogu prestrojiti ovu državu. Za to bi prvo trebali prestrojiti svoj mentalno devastirani um a onda sve ukradeno vlasniku.

Slušam ove izljeve Rolexjugenda po maniri njihovog idola koji je prestroji privatno vlasništvo pod kontrolu svojih drugova uz pomoć kalibra 32.

Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih. EU je vrlo upitna kao siguran faktor…znaju Britanci vrlo dobro zašto izlaze iz takve jedne institucije.

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska, kao najveći poslovni faktor u Državi se već desetljećima namjerno ignorira

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari