Connect with us

Pregled

Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora!

Objavljeno

-

Božo Petrov upravio je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora.

Time je Petrov izbjegao izglasavanje svoga nepovjerenja, a koje slijedi nakon dvosatne pauze, odnosno nakon što je Zdravko Marić ostao ministar.

Bio bi to Petrovljev manevar, a upitno je hoće li biti kvoruma za izglasavanje Gordana Jandrokovića za novog šefa Sabora.

”Poštujem utvrđeni dnevni red, ali prije nego pređemo na sljedeće točke želim se obratiti zastupnicima i građanima. Glasovanje o povjerenju ministru Mariću pokazalo je da ne postoji parlamentarna većina i očigledno imamo krizu u Hrvatskoj, krizu je izazvao premijer Andrej Plenković jer je štitio ministra koji je morao znati što se događa u Agrokoru”, rekao je Petrov.

Zatim je objavio da podnosi ostavku što je popraćeno pljeskom.

“Ne mogu više obnašati ovu časnu dužnost i mislim da su jedino rješenje novi izbori što je i volja građana. Hvala vam. Zahvaljujem i građanima na povjerenju. Nastavit ću se i dalje boriti za interese hrvatskih građana u kojem neće biti kulta velikog vođe”, kazao je Petrov.

Predsjedanje sjednicom nastavio je Željko Reiner iz HDZ-a. ”Ja sam ovaj čas sjeo ovdje samo da vas zamolim da napravimo stanku kako bi se stranke mogle konzultirati oko izvanrednog dodađaja koji se upravo dogodio”, rekao je Reiner.

ZDRAVKO MARIĆ OSTAJE MINISTAR FINANCIJA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari