Connect with us

Intervju

Božo Petrov: Podržat ćemo ulazak Srbije u Europsku uniju

Objavljeno

-

Božo Petrov u intervjuu za beogradski Blic kazao je kako će raditi na tome da se smanje “nepotrebne tenzije” između Srbije i Hrvatske.

[ad id=”68099″]

U dosadašnjim odnosima Srbije i Hrvatske bilo je dosta neprimjerenih tonova i nepotrebnog dizanja tenzija što ćemo svakako nastojati spriječiti. Uvijek ćemo raditi na održavanju dobrih odnosa sa susjedima, uključujući i Srbiju – rekao je Petrov, prenosi Večernji list

Na pitanje znači li to da će Hrvatska podržati Srbiju na putu u Europsku uniju, Petrov je odgovorio potvrdno.

Podržavamo takav put Srbije i činit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da tome damo punu podršku – kazao je.

Srbijanskog premijera Aleksandra Vučića nije želio previše komentirati.

Najbolje će ga ocijeniti njegovi građani na novim izborima, a vjerujem da je to mnogo bitnije od moje osobne procjene njegovog rada – kazao je Petrov.

Na pitanje što zamjera šefu SDP-a Zoranu Milanoviću, Petrov je rekao da Milanović nije bio iskren u pregovorima.

Nažalost, Zoran Milanović je u pregovore s nama ušao s figom u džepu. Cijelo je vrijeme pokušavao razjediniti Most i na nepošten način dobiti neke od naših zastupnika. Njegove optužbe na račun Mosta potpuno su neosnovane i neprimjerene – kazao je.

Prokomentirao je i uvođenje ćirilice u Vukovaru.

Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja kao i retoriku koja na bilo koji način stvara jaz između većine i manjine. Pitanje ćirilice u Vukovaru je vrlo kompleksno i nikako se ne smije rješavati preko noći. Smatramo da se moraju poštovati stavovi svih aktera. Predano ćemo raditi na poboljšanju statusa svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj – rekao je Petrov.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari