Connect with us

Reagiranja

BOŽO PETROV: Pokažite te ruke, dokažite da ne blefirate!

Objavljeno

on

Čelnik Mosta i drugi potpredsjednik Vlade Božo Petrov obratio se novinarima ispred Banskih dvora.

[ad id=”93788″]

“Cijela ova situacija nastala je zbog političke neodgovornosti samo jedne osobe. Niti gospodin Orešković niti ja nismo odgovorni za ovu situaciju. Dapače, mi smo dali priliku više puta HDZ-u da se stabilizira, i čak otrpjeli i šamare u kojima se spominje famozno preslagivanje. Ja sam osobnu nudio svoju glavu ne znam ni sam zašto, na pladnju i jučer i prekjučer, ima 5-6 dana, sve se to odbilo. Ono što je žalosno, za mene ovo nije HDZ, ovo je skup pojedinaca koji su stavili svoj interes ispred državnih interesa. Mislim da je stvarno dosta, vrijeme je da se prekine ova sapunica. HDZ ima dvije opcije, da postroji 76 zastupnika koji su rezultat njihovog navodnog danonoćnog preslagivanja ili da ponude prvog potpredsjednika Vlade kao prijedlog, da ova Vlada nastavi funkcionirati. Ako nisu sposobni napraviti nijedno ni drugo, onda mislim da je vrijeme da se raspišu novi izbori i da se preda sudbina u ruke hrvatskih građana”, kazao je Petrov.

“Za mene ovo više nije HDZ, za mene je to skup pojedinaca koji su skupili. Sve je ovo nastalo zbog jedne jedine afere. Ja ne znam što se treba više ponuditi. Ja sam, ni kriv ni dužan, izašao i rekao da sam se spreman povući. Cijelo vrijeme su bile neke licitacije, oni trebaju prestati sa sapunicom, oni su ti koji su odgovorni. Ili će skupiti 76 glasova, ili će dati prijedlog za potpredsjdnika Vlade ili idu novi izbori. Sve je na HDZ-u, ja ih molim da okončaju krizu, Hrvatska nema vremena”, kazao je Petrov i dodao da bi bilo idealno da se sve to dogodi unutar 24 sata, ali da je spreman dati HDZ-u vremena koliko treba.

Ponovio je da ne zna zašto je zapravo uopće ponudio ostavku. “U trenutku kad sam nudio ostavku, oni su i nakon toga izlazili s idejama o preslagivanju. Za koga ću izaći? Meni su smiješne sve informacije, oni bi se trebali naučiti iz iskustva gospodina Milanovića, da Most nije na prodaju. 12 saborskih zastupnika nije se htjelo prodati i neće se prodati”, kazao je Petrov, na pitanje dijele li Mostovi zastupnici mišljenje svoga čelnika i podržavaju li ga.

Vjeruje da će se premijer sam uskoro očitovati o svemu. “Ne vidim zašto bi se na ovo trebao obazirati. Izašla je čitava šuma informacija u posljednja 24 sata. Ovo nije razina predsjednika Vlade da se o tome očituje”, rekao je Petrov.

“Nadam se da će prevladati razum i odgovornost svih članova HDZ-a i Domoljubne koalicije. Ovu se Vladu očito ruši od samog početka, ja ne znam zbog čega”, kazao je Petrov.

“Ja ih izazivam da se postroje u Saboru i pokažu da ne blefiraju, ako kažu da imaju neke Mostovce, neka kažu koji su to. Mi smo spremni poginuti jedan za drugoga, a ne prodati se. Mi smo svi jedan uz drugoga”, poručio je Petrov.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari