Connect with us

Vijesti

Božo Petrov pozitivan je na koronavirus

Objavljeno

-

Predsjednik MOST-a Božo Petrov pozitivan je na koronavirus, no trenutno se osjeća dobro.

– Prije dva ili tri dana sam saznao da sam zaražen. Imao sam simptome, javio sam svojoj doktorici i napravio PCR test i bio sam pozitivan, kazao je za Dnevnik.hr te komentirao i nove mjere Nacionalnog stožera.

– Što se tiče COVID potvrda i politike koju u ovom trenutku provodi Stožer jer koliko mi vidimo ne provode stručna mišljenja nego politiku Vlade, po meni to nije nimalo dobro. Vlada treba izaći i jasno reći ljudima da određeni načini prevencije protiv koronavirusa nisu savršeno učinkoviti, ali mogu učiniti dobro i spasiti ljude od teških posljedica. Nažalost, s ovakvom politikom i lošim upravljanjem krizom stvaraju nesigurnost, bojazan i otpor kod ljudi, smatra.

Komentirao je i objavu kolege Marina Miletića koji je pozvao na ‘otpor tiraniji zbog COVID potvrda i poziva na osnivanje Sindikata’.

– Tendencije koje je premijer pokazao još prije godinu i pol, prije nego je zabilježen u Hrvatskoj prvi službeni slučaj zaraze, kada je pokušao prije bilo čega promijeniti zakon u kojem njemu ne treba ni Sabor ni predsjednik države, u kojem sam predlaže i usvaja zakone, dovoljno govori o tendencijama diktatorskog načina vladanja. Da nije nimalo odgovoran nije dobro za temeljne građanske slobode i prava. Mislim da je upravo na to aludirao kolega Miletić, kazao je.

– Mislim da bi premijer trebao biti korektan prema svim građanima Hrvatske kada sljedeći put dođe u Sabor i objasniti ljudima nakon godinu i pol dana kako donose mjere i koje parametre donose za uvođenje mjera, smatra šef MOST-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari