Connect with us

Događaji

Božo Petrov: Spreman sam odstupiti ako je to za stabilnost vlade s Oreškovićem na čelu

Objavljeno

on

Potpredsjednik Vlade, Božo Petrov, održao je u srijedu konferenciju za novinare. Prije njezina početka Tomislav Karamarko objavio je da podnosi ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, a Petrova je pozvao na isto.

[ad id=”93788″]

“Jedna osoba nosi politički teret koji je nefunkcionalan s ovom Vladom. Povjerenstvo je reklo svoje. Znamo razlikovati individualnu odgovornost od stranke i nismo dozvolili da se to prelije i na ostale članove Vlade. Članovi HDZ-a su povukli niz ishitrenih poteza. Oni su ti koji danas trebaju odlučiti hoće li ova Vlada konačno dobiti pravu priliku ili nove izbore. Za nas su samo te dvije opcije. Ako nam daju pravu priliku onda je prvi korak opoziv opoziva Oreškovića. Ili taj put ili će se mogućnost preslagivanja dati u prave ruke – a to su birači. Taj će scenarij trajati tri mjeseca barem, a ako nam se da prilika to može početi već danas”, rekao je Petrov.

Karamarko vas je pozvao na ostavku?

“Od samog početka, prvi sam rekao ukoliko je potrebno platiti tu cijenu – da sam spreman. Danas, kad je Povjerenstvo potvrdilo, ja na sebi ne vidim nikakve krivice. Ali ako bez obzira na sve HDZ od mene zatraži ostavku, a ostavi Oreškovića – ja sam na to spreman.

Karamarko je rekao da će pobiti odluku Povjerenstva na Upravnom sudu? Prebacio je presicu u stranačke prostorije?

“To trebate pitati njega. Apeliram na članove HDZ-a da pokažu da im je stalo do države i građana. Ovoj Vladi se nije dala prava prilika, a ima mnogo toga za napraviti. Ako dođe do novih izbora – građani će trpjeti posljedice. Nadam se da se jedna stranka neće privatizirati od pojedinaca. Nadam se da će prevladati mudrost i odgovornost”.

Mijenja li ova odluka Karamarka o ostavci išta? Kada ste spremni dati ostavku?

“Nismo promijenili svoj stav. Jasno smo rekli – dvije su opcije: ova Vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori. Ja sam spreman dati ostavku ako je to cijena da Orešković ostane predsjednik Vlade. Nije nama u Mostu do nikakvih fotelja. Meni je svejedno bio ja u Vladi, Saboru, gradonačelnik ili što je najbolje liječnik u nekoj bolnici. Ljudi kada se kandidiraju za javno djelovanje moraju znati da postoje ovako teški trenuci i da tada mora prevladati ratio”.

Ako se ne povuče prijedlog o opozivu?

“12 zastupnika Mosta je stavilo svoj potpis na to da se ide na raspuštanje. Šuška se o prodaji zastupnika. Bit će ono što odluči Nacionalno vijeće Mosta. Pozivam sve članove Predsjedništva HDZ-a da pokažu u ovom trenutku odgovornost”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari