Connect with us

Komentar

Božo Petrov o šteti koju je Mostu nanio Dobrović: “Nije ugodno. I meni je žao”

Objavljeno

-

Božo Petrov, predsjednik Mosta, je gostujući u Dnevniku Nove TV rekao da mu je žao što je Slaven Dobrović lažno optužio Zdravka Marića. Objasnio je zašto inzistira na saborskom istražnom povjerenstvu za Agrokor te što misli o vjerojatnosti da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori.

U nastavku prenosimo dio intervjua koji je Petrov dao Novoj TV.

Da li vam je zastupnik Slaven Dobrović sa svojom lažnom optužbom ministra Zdravka Marića zabio politički autogol u priči o Agrokoru?

Da je ugodno, nije i… meni je žao. Slaven Dobrović se pokazao kao čovjek u trenutku kada je uvidio da je pogriješio jer je ministricu Dalić zamijenio s ministrom Marićem. On se ispričao, ali žao mi je da se taj mali detalj, bez obzira koliko je sad napuhan u medijima, pokušava prebaciti na sve ono što se događalo.

Može biti mali, ali optužiti nekoga…

Slažem se, Slaven Dobrović se zbog toga ispričao.

Postavlja se pitanje za ubuduće hoće li ljudi moći vjerovati vašim porukama nakon ovoga što vam je zastupnik Dobrović napravio? Jeste svjesni toga?

Mi jesmo svjesni toga, ali se nadam da će se građani prisjetiti djelovanja zadnjih godinu i pol dana djelovanja Mosta i da mi zaista nismo nikada, evo do sada, napravili neku lošu stvar ili da smo pokušali lažno nekoga osuditi.

Što biste vi htjeli postići s istražnim povjerenstvom o Agrokoru? Što biste tamo dobili, osim što bi se politički saslušavali vjerojatno Ivica Todorić, bivši guverneri, ministri financija?

Treba se steći uvid u cijeli kontekst priče o tome kako je nastao Agrokor, koje su institucije pomagale da se dogodi slom Agrokora koji se dogodio prije dva mjeseca. Treba se vidjeti koje su odluke bile da se na kraju ovo dogodi. To ne ulazi u bilo koju kaznenu odgovornost kojom se bavi DORH, ali mislim da su svi građani zaslužili vidjeti i ustanoviti na koji se način odvijala priča, kako je Agrokor nastao i koje su institucije u tome sudjelovale.

Imam dojam da se vi u Mostu nećete primiriti dok Ivicu Todorića ne privedete pred lice javnosti ili povjerenstva ili dok ne završi u Gajevoj?

Što se nas tiče Ivica Todorić je jednak kao i svaki drugi građanin Republike Hrvatske. Problem je nekih drugih stranaka što ipak stvaraju kaste.

Kojih drugih stranaka?

Pa evo, mogu reći za HDZ jer ne vidim razlog zbog čega se sada bune i ne žele napraviti istražno povjerenstvo. Zbog čega je tako snažno odjeknula kaznena prijava, odnosno prijava za Ivice Todorića? Ako je netko napravio nešto loše, onda za to mora odgovarati. Nama Ivica Todorić nije sinonim…

Marić: Ja sam Hrvat i katolik, opraštam Dobroviću

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari