Connect with us

Vijesti

Braća Sinković prvaci Europe

Objavljeno

-

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković nastavili su svoju dominaciju i u nedjelju su osvojili zlatnu medalju na Europskom veslačkom prvenstvu u njemačkom Brandenburgu s vremenom 7:06.33. 

[ad id=”93788″]

Drugo mjesto su zauzeli Nijemci Marcel Hacker i Stephan Krueger s vremenom 7:14.22, dok su treći bili Litvanci Rolandas Mascinskas iSaulius Ritter (7:17.79).

Kako su bili uvjerljivi u subotu u polufinalu, tako su braća Sinković i u finalu vodili od samog početka  i već na 500 metara su imali više od tri sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje, a ta je prednost samo rasla sve i 500 m prije cilja ona je iznosila nešto više od devet sekundi da bi se na cilju smanjila na sedam sekundi.

– Bili su teški uvjeti i veliki valovi, ali mi smo se pripremali za sve. Ovakvi slični vremenski uvjeti nas očekuju u Riju pa mi je drago da smo vidjeli na čemu smo – izjavio je nakon utrke Valent Sinković.

Imali smo jaču konkurenciju u odnosu na Varese jer su nastupili i Nijemci i Litvanci, tako da je ovo bila prva veća provjera forme. Jako smo zadovoljni utrkom i načinom na koji smo kontrolirali ove skoro nemoguće vremenske uvjete! – nastavio je Martin Sinković.

Zanimljivo je kako su braća Sinković od 2009. godine do danas imali mogućnost sudjelovanja na 23 natjecanja. Od toga su sudjelovali na 19, a na čak 16 su osvojili zlatnu medalju uključujući i ovo Europsko prvenstvo u Brandenburgu.

– Nakon ovakve majstorske završnice i pobjede, Martin i Valent Sinković nastavljaju sa pripremama za Olimpijske igre u Riju, a do tada ih očekuju još dva Svjetska kupa – zaključila je Kiti Iveta, glasnogovornica braće Sinković.

braća sinković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari