Braća teroristi pobjegli u šumu?! Stigli specijalci i helikopteri

6

Francuska policija sinoć je otkrila identitet trojice napadača na redakciju francuskog satiričkog tjednika Charlie Hebdo, pri čemu je ubijeno 12 ljudi. Dvojica napadača francusko-alžirskog podrijetla braća su Said Kourachi i Cherif Kourachi, u dobi od 34 i 32 godine, rođeni u Parizu, a prošlog su ljeta u Francusku došli iz Sirije. Treći osumnjičeni Hamyd Mourad, 18-godišnjak, rođen je u Reimsu.

Najmlađi osumnjičeni, 18-godišnji Hamyd Mourad predao se policiji “nakon što je vidio da njegovo ime kruži na društvenim mrežama”, rekao je izvor AFP-u. Navodno je pritom tvrdio da je nevin i da je za vrijeme napada bio u školi.

Podsjetimo, dvanaestero ljudi ubijeno je u napadu naoružanih muškaraca na redakciju kontroverznog satiričnog lista Charlie Hebdo u centru Pariza. U napadu je ubijeno desetero zaposlenika tjednika, uključujući glavnog urednika, i dvojicu policajaca. Ozlijeđeno je 11 ljudi, od kojih je kritično ranjeno njih petero. Ozlijeđena su i trojica policajaca.

Među ubijenim su novinarima glavni urednik Stéphane Charbonnier Charb (47), karikaturist Jean Cabut Cabu (67) te crtači Georges Wolinski (80) i Bernard Verlhac Tignous (58). Ubijen je, prema pisanju francuskih medija, i Bernard Maris, ekonomist i pisac. VL

16.30 sati – Policija je blokirala cestru prema Longpontu, stigli su i specijalci i helikopteri, javlja BBC. Ured premijera objavio je najveću razinu opasnosti i za sjeverno područje Picardie.

16.20 satiBenoit Verdun, voditelj restorana i hotela Abbaye u seocu Longpont, gdje policija navodno pretražuje šumu u potrazi za bjeguncima, rekao je da je primio poruku načelnikova brata koji mu je rekao da zbog sigurnosti zatvori restoran i da se pripremi za moguće nevolje. Verdun je rekao da je Longpont, koji ima samo 300 stanovnika, šokiran događajima.

– Iznad nas upravo leti helikopter, ali nisam vidio policiju ili čuo neku galamu – rekao je, dodajući da je šuma ogromna (s 13.000 hektara veća je od Pariza) pa će to biti teška potraga ako su braća stvarno pobjegla u nju.

16.05 sati – Teško naoružani policajci stigli su na mjesto gdje su dvojica naoružanih muškaraca navodno ostavili auto i pobjegli u šumu, prenosi Telegraph.

16.04 sati – CNN piše kako je policija postavila kontrolne točke 20-ak kilometara od benzinske na kojoj su viđeni bjegunci.

16.00 sati – Novinar Le Mondea objavio je fotografiju redakcije Charlie Hebdoa nakon napada.

francuska1

facebook komentari

 • wolf

  Ukakili se od dvojice,jesu i ti vrancuzi u khurcu.
  Nebi da ova dva drze tastaturu od nuklearnih bojevih glava.

 • peppermintt

  i oni šumnjaci, cccc 😀

 • diablo

  Čekaju specijalce.. 😀

 • wolf

  :)))

 • wolf

  Uzmi oni nozic s papovke,obuj tene pa ajmo dovest ona dva gariba ako nisu zalutali :)))))

 • Lilith

  :)) ne treba nam ništa više! ne trebamo ni kera odrišivat