Braći Šimić ukupno 21 godina zatvora

  2

  Sud Bosne i Hercegovine danas je izrekao presudu braći Mati i Blagi Šimić koji su se teretili za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom narkoticima, nedozvoljeno držanje oružja i kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, te ih osudio na ukupno 21 godinu zatvora.

  Sud ih je proglasio krivima po svim točkama optužnice. Mato Šimić je, također, osuđen za ugrožavanje sigurnosti, odnosno ozbiljne prijetnje koje je uputio policijskom komesaru MUP-a Zapadno-hercegovačke županije Zoranu Galiću.

  Sudac Branko Perić je tijekom čitanja presude rekao da se “Sud BiH rijetko susretao sa ovako kriminogenim biografijama”.

  Obrana braće Šimić je najavila žalbu. Irena Pehar, odvjetnica Šimića, kazala je za Klix.ba da za žalbu ima puno prostora.

  Optužnica je, inače, Šimiće teretila da su od 2004. do 2007. godine, nakon što je Mate Šimić organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal, kojoj je pristupio Blago Šimić, kao i druge njima poznate osobe s područja općine Grude, u više navrata prevezli veće količine opojne droge skunk, namijenjene prodaji na području Republike Hrvatske.

  U izmijenjenoj optužnici, potvrđenoj 11. listopada 2013. godine, među ostalim, navodi se da je 17. prosinca 2012. godine u kući u Grudama koju koriste optuženi pronađeno 10,5 kilograma opojne droge skunk, kao i jedanaest štapina eksplozivne materije “kamniktit” i “vitezit”.

  Tijekom suđenja, tužitelj Tužilaštva BiH Saša Sarajlić je naglasio da su optuženi na način kako je to navedeno u optužnici, u cijelosti izvršili sva djela pozivajući se na potvrde svjedoka optužbe.

  facebook komentari

  • Treba li na ovo kometirati? Možda!

   A, odakle su braća Šimići? iz Sovića ili Šimića Brijega, bolje iz Alagovca odakle je bio i poznati hrvatski Harambaša Andrijica Šimić.

  • Treba li na ovo kometirati? Možda!

   A, odakle su braća Šimići? iz Sovića ili Šimića Brijega, bolje iz Alagovca odakle je bio i poznati hrvatski Harambaša Andrijica Šimić.