Connect with us

Herceg Bosna

Branko Pećanac razriješen dužnosti Generalnog konzula BiH u SAD-u

Published

on

Predsjedništvo BiH je danas održalo izvanrednu sjednicu, na kojoj je razmatran opoziv generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama (Chicago) Branka (Brane) Pećanca.

[dropcap]P[/dropcap]redsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus, te je s dva glasa za (predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović) i jednim glasom protiv (član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović) donešena Odluka o razrješenju s dužnosti generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama (Chicago) Brane Pećanca.

Predsjedništvo BiH je razmatralo status potjernice za generalom Vojske Republike Srpske Manojlom Milovanovićem i status potjernica raspisanih za Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem.

Donesen je Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo pravde BiH da, u najkraćem roku, a u okviru svoje nadležnosti po Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, i to naročito iz članova 13., 34. i 40. Zakona, te pravima BiH iz Rezolucije Generalne skupštine interpola iz 2010. godine, provede postupak i ostvari prava BiH na izjavljivanje prigovora u slučajevima predviđenim u točki 3. Rezolucije.

Donesena je Odluka o prihvaćanju izmijenjenog teksta Zajedničke deklaracije o suradnji pri angažiranju naoružanih pratitelja leta, na letovima između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, prenosi Fena.

[box_light]

Video: Generalni konzul BiH u Chicagu Brane Pećanac veliča Republiku Srpsku:

[vsw id=”2vDlTZDVb3U” source=”youtube” width=”590″ height=”350″ autoplay=”no”]

[/box_light]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari