Branimir Glavaš izašao iz zatvora

0

Ravnatelj zatvora Romeo Zelenika potvrdio je jutros da je u kaznionicu stiglo rješenje o puštanju na slobodu Branimira Glavaša.

Branimir Glavaš je zbog ratnog zločina izdržavao zatvorsku kaznu u Mostaru, a ispred zatvora su ga dočekale brojne novinarske ekipe te Glavaševa bliski suradnik Ivan Drmić koji ga je prevezao u obližnje Drinovce gdje Glavaš ima obiteljsku kuću.

Podsjetimo, Ustavni sud Republike Hrvatske 12. siječnja ukinuo je presudu Vrhovnog suda o osmogodišnjoj zatvorskoj kazni za Glavaša za ratni zločin. Zagrebački županijski sud raspisao je potom tjeralicu za Glavašem jer je ostala na snazi nepravomoćna presuda u trajanju od deset godina. Prema toj tjeralici, u slučaju da stupi na tlo Republike Hrvatske Glavaš bi bio uhićen.

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević rekao je da je danas u ime svoga branjenika Glavaša uložio zahtjev Vrhovnom sudu Republike Hrvatske da ukine istražni zatvor temeljem tjeralice zagrebačkog Županijskog suda. Tvrdi da za to nema zakonske osnove jer je Glavaš više od pet godina proveo u istražnom zatvoru.

Od ukupno pet godina i četiri mjeseca neslobode, Glavaš je u mostarskom zatvoru bio četiri godine, a preostali dio kazne odslužio je u Sarajevu i Zenici.

 

facebook komentari