Pratite nas

Reagiranja

Branitelji ostali bez mirovine!

Objavljeno

na

Danas je krenula isplata mirovina za siječanj preko Hrvatske poštanske banke i mnogi korisnici koji su u blokadi ostali su zatečeni jer nisu mogli podići novac sa svojih zaštićenih računa uz obrazloženje da su im računi ugašeni.

Prema nama dostupnim informacijama Hrvatska poštanska banka je sva svoja loša potraživanja prodala tvrtki B2 Kapital i bez obavijesti pogasila sve redovne račune blokiranih klijenata, tako da mirovinsko nije imalo gdje uplatiti novac, a FINA sukladno ovršnom nalogu transferirati ga na zaštićeni račun. Korisnici su dobili u banci upute da otvore nove račune u bankama po izboru kako bi se mogla uspostaviti redovna isplata mirovina.

O kojem se broju mirovina radi u ovom trenutku ne znamo ali sam gotovo siguran da se radi o par tisuća mirovina što znači da će biti potrebno otvoriti i toliko novih računa, a za to je potrebno vrijeme.

U ovom trenutku ne usudim se niti misliti koliko će se to vremenski odužiti, a novac je blokiranim građanima potreban jer se tu radi uglavnom o umirovljeničkoj populaciji i svi oni žive sa tisuću i nešto kuna, a neki i manje.

Zaprepašten sam činjenicom da se ovako nešto uopće može desiti i da blokirane građane u ovoj zemlji nitko ne štiti nego se naprotiv prema njima ponašaju kao prema kontejnerskim mačkama.

 

Mario Strinavić

Glavni tajnik udruge Blokirani

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari