Pratite nas

Reagiranja

Branitelji ‘ipak prošli’ – Pregazili natpis “No Pasaran”

Objavljeno

na

100% za Hrvatsku: “Ovo su naše privilegije – pogledajte ih pomno!”

Danas 6. studenog u braniteljskom šatoru održana je konferencija na novinare, na kojoj je hrvatskoj javnosti, ali i državnim institucijama ponovno skrenuta pažnja kako je obveza države brinuti o onima kojima je potrebna tuđa pomoć.

[ad id=”68099″]

Po svemu viđenom u ove četiri godine to zasigurno nismo imali, jer tada ne bi bilo razloga za mnogobrojne prosvjede od kojih je uz one za djecu s poteškoćama u razvoju i upravo ovaj braniteljski.

Umjesto da vodi računa o najranjivijim skupinama društva Vlada Zorana Milanovića iskoristila je sve represivne mjere uz naravno one (protu)zakonske ograničavajuće kako bi naudila onima koji bi trebali uživati najveći stupanj zaštite.

I zato Hrvatice i Hrvati izađite na izbore i birajte one koji ovakvo kršenje ljudskih prava ali i Deklaracije o Domovinskom ratu neće dopustiti. A onima koji su nas tlačili, progonili, slali policijske kordone, provaljivali i skrnavili crkve pokažite gdje im je mjesto.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”four” lightbox=”yes” source=”media: 95065,95064,95063,95062,95061,95060,95059,95058″][/images_grid]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari