Connect with us

Branitelji osnovali: Braniteljsku domoljubnu stranku Hrvatske

Published

on

Braniteljska domoljubna stranka Hrvatske nova je, 273 stranka u Registru hrvatskih političkih stranaka od neovisnosti. Samo je pitanje hoće li uspjeti privući veći dio razjedinjene braniteljske populacije.

braniteljska strankaU Hrvatskoj trenutačno postoje 42 krovne braniteljske udruge, dok je onih manjih, lokalnih, prema nekim procjenama više od tri tisuće. Većina krovnih udruga ima svoje podružnice u svakom većem gradu, a uz to gotovo svako mjesto ima neku svoju lokalnu braniteljsku udrugu. Nitko zapravo nema podatak koliko ukupno ima braniteljskih udruga u Hrvatskoj.

No nakon 20 godina razjedinjenosti i manipulacija braniteljskom populacijom od strane političkih elita, odnedavno su branitelji po prvi put u neovisnoj Hrvatskoj dobili svoju političku stranku. Naime, u subotu 21. lipnja u Zagrebu je održana osnivačka skupština “Braniteljske domoljubne stranke Hrvatske” (BDSH) na kojoj je 114 branitelja iz svih krajeva Hrvatske za prvu predsjednicu prve braniteljske stranke u Hrvatskoj izabralo Zlatu Velat koja je od rata do danas bila predsjednica udruge Obitelji poginulih branitelja Domovinskoga rata!

Braniteljima je jednom riječju “dosta” svega što se događalo i događa u današnjoj Hrvatskoj u koju su oni ugradili svoje živote i zdravlje. Inicijativa za osnivanje stranke “rodila” se prije nekoliko mjeseci kada je 800-tinjak branitelja na Facebooku pokrenulo ideju okupljanja branitelja, ali ovoga puta u političkoj areni.

Zašto baš sada?

– Definitivno želimo preuzeti odgovornost jer to očito političke elite ne žele. Ratom smo obranili volju hrvatskoga naroda, stvorili državu, predali je političkim opcijama na upravljanje. Časno smo odslužili i završili posao do kraja i zadnjih godina dijelimo sudbinu hrvatskoga naroda u političkim i gospodarskim previranjima. Ali više ne možemo šutjeti, nismo to činili ni 1991. godine, ističe predsjednica nove 273. stranke u Registru hrvatskih političkih stranaka.

– Stjecajem okolnosti koje su zadesile našu domovinu, koja je pod najezdom raznih lopova, udbaša, mafije itd. opljačkana i bačena na koljena, jedna od resursima najbogatijih država u Europi, pretvorena je u državu gladnih ljudi iz koje je najbolje otići, a to je apsurd! Hrvatska je postala država u kojoj se veličaju partizani i četnici, a branitelji i građani koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne Hrvatske na rubu su psihičke i financijske egzistencije!

– Iako se nismo nikada bavili politikom nego poslovima u civilnom sektoru, primorani smo osnovati stranku koja će zastupati hrvatski narod i hrvatske građane onako kako bi to trebala svaka stranka! U našu ekipu su svi dobrodošli neovisno o vjeri i naciji uz uvjet da razmišljaju o Hrvatskoj kao o svojoj domovini i da im je glavni grad Zagreb, a ne neki drugi! – ističe gospođa Velat.

U desetak dana od kada je i pravno registrirana u Ministarstvu uprave, Braniteljska domoljubna stranka Hrvatske privukla je 260 članova, a na pitanje po čemu se razlikuju od dosadašnjih stranaka predsjednica odgovara: “Mi ćemo imati jasnu definiciju nacionalnih vrijednosti države koju smo stvorili. Zalagat ćemo se i tražiti da svi pojedinci koji su neopravdano stekli bogatstvo to isto vrate. Osim toga, zahtjevat ćemo smjenu generacija u tijelima upravljanja, kako bi prostor i šansu dobili mladi koji sve više trajno odlaze iz Hrvatske. Cilj naše stranke je zajedništvo svih istinskih branitelja domoljuba u Hrvatskoj i van nje koji su obranili Domovinu od srbočetničke vojske potpomognute s JNA.

– Kroz dvadeset godina političke su elite uspjele sve obezvrijediti i urušiti cijeli sustav. U tom urušavanju dogodila se i totalna marginalizacija branitelja u svim domenama života, a posebno iseljavanje njihove djece. Zato branitelji sada ponovno osjećaju potrebu obraniti već obranjeno te zajedno oblikovati politiku koja će postaviti državu na noge, naglašava predsjednica stranke Zlata Velat.

Prema njezinim riječima, stranka se želi aktivno uključiti u politički život Hrvatske, a preko regionalnih centara potpore u svih pet hrvatskih regija pokušat će privući što više članova. Pod sloganom “Za Hrvatsku uvijek!” pozivaju sve koji istinski žele pridonijeti boljitku domovine da im se pridruže.

DraženBoroš/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari