Connect with us

Herceg Bosna

Branitelji se prisjetili dr. Juraja Njavre, legende vukovarske ratne bolnice

Published

on

Da se ne zaboravi!

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz hrvatskog Domovinskog rata danas (2. srpnja) na sam dan rođenja dr. Juraja Njavre (2.7. 1938.-15.9.2008.), legendarnog kirurga vukovarske ratne bolnice i hrvatskog branitelja, prisjetila se ovog velikog čovjeka i humaniste,  pred prepunom dvoranom Doma specijalne policije RH iz Domovinskog rata u Zagrebu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANaime, Mladen Pavković, predsjednik UHBDR 91. svečano je uručio gospođi  Lidiji, supruzi dr. Njavre  – Veliku zlatnu plaketu, koje su mu dodijelili hrvatski branitelji, prisjećajući se njegova lika i djela u vezi stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Na svečanosti su, pored Pavkovića, govorili i Bojan Glavašević, izaslanik ministra branitelja Predraga Matića, dr. Andrija Hebrang, Zoran Komar, Željko Baca i drugi. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je šansonjer  Siniša Žunec.

Svi su naglasili da je nemjerljiv doprinos dr. Njavre u obrani hrvatskog grada – junaka Vukovara te da smo njegovom smrću izgubili prijatelja, suradnika i istaknutog člana HDZ-a.

Primivši ovo priznanje, duboko je bila potresena gđa. Lidija Njavro, kao i ostali članovi njezine obitelji. Rekla je: hvala vam što niste zaboravili Juraja, jer kako godine idu sve nam više nedostaje.

Članovi UHBDR 91. su dodali, da sve što čine, zajedno s ostalim Udrugama iz Domovinskog rata, čine – da se ne zaborave oni koji su bili prvi kad je trebalo!

UHBDR91.

099-6651-562

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari