Pratite nas

Reagiranja

Branitelji traže objavu nalaza revizije HAVC-a: Sve sudionike kriminala procesuirati

Objavljeno

na

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata obratila se danas priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Suočeni sa pokušajem prikrivanja NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU O HAVC-u, te opetovanim neistinama iznesenim od strane sadašnjeg ravnatelja HAVC-a i bivše članice UO, sadašnje ministrice kulture, obraćamo se cijeloj javnosti, predsjednici države, predsjedniku Vlade, predsjedniku Sabora, svim saborskim zastupnicima sa zahtjevom da se taj, najnegativniji nalaz u povijesti DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU ODMAH JAVNO OBJAVI, da se odmah razriješi ravnatelja HAVC-a te da se SVI SUDIONICI U KRIMINALU U HAVC-u RAZRIJEŠE I PROCESUIRAJU!

Naime, taj ORIGINALNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u završen je još u studenom 2016. te poslan u HAVC i još nekoliko adresa!

Na njemu je radilo više ljudi, a vidjelo ga je, kopiralo i citiralo njih više desetaka .

Činjenica kako se netko u ovoj Državi usudi manipulirati sa Državnim uredom za reviziju, tijelom koje je odgovorno samo Hrvatskom saboru, nadilazi i najveće drskosti i bezobrazluke do sada!

Od tada do danas traje proceduralna igra skrivanja tog strašnog dokumenta i pokušaji zainteresirane klike koja iz HAVC-a protuzakonito izvlači milijune kuna javnog novca u privatne džepove da ga nekako sakriju dok ga vjerojatno ne prerade i ublaže, a sve kako bi nekako izbjegli smjenu i procesuiranje ravnatelja HAVC-a te političku i drugu odgovornost bivše članice UO, sada ministrice kulture Nine Obuljen.

Jasno je da Hribar nakon ovog zadnjeg skandala napokon odlazi, ali nam je krajnje nejasno zašto ministrica kulture još jednom pokušava obmanuti javnost, da ne zna ništa o tome kako je nalaz DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u toliko negativan, kako je u njemu pobrojano desetine najtežih kršenja zakona i i protuzakonitih milijunskih isplata, kada desetine svjedoka mogu potvrditi kako je gospođa ministrica taj NAJGORI NALAZ DRŽAVNE REVIZIJE U HRVATSKOJ POVIJESTI, ne samo vidjela nego se na zahtjev Hribara uključila u pokušaj njegovog prikrivanja i pritisaka da se taj nalaz preradi kako ne bi izazvao ne samo Hribarovu smjenu, nego i njen odlazak sa mjesta ministrice.

Upravo taj NEGATIVNI NALAZ O HAVC-u, NIJE SMIO IZAĆI U JAVNOST, PRIJE NEGO HRIBAR U NOVI UPRAVNI ODBOR HAVC-a POSTAVI SVOJE LJUDE UZ POMOĆ MINISTRICE OBULJEN.

Hribar, po običaju drsko i ne naročito pametno iznosi neistine i vrijeđa. Pozivamo tog financijera i promotora antihrvatskih pamfleta i prvaka u činjenju kaznenih djela, da naprosto na stranicama HAVC-a JAVNO OBJAVI NEGATIVNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU, baš onaj koji je primio još krajem studenog 2016.! Neka uz njega objavi i svoju nemuštu obranu na 49 stranica teksta u kojoj pokušava nekako obraniti zašto je kršio hrvatske zakone, izvlačio milijune kuna u privatne džepove, ponovo protuzakonito financirao producente antihrvatskog pamfleta „15 minuta-masakr u Dvoru, protuzakonito dodjeljivao milijune kuna članovima UO HAVC-a , svojoj obitelji, itd.itd…

Stoga Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata upozorava odgovorne ali i hrvatsku javnost kako se preko slijedećih pojavnosti ne može i ne smije olako prijeći nego je potrebno odmah sankcionirati odgovorne.

1. Hribara i njegovu kriminalnu kliku smetaju “zviždači” iz Ministarstva kulture, HAVC-a i Državnog ureda za reviziju, hrvatski građani koji odbijaju sudjelovati u pokušaju skrivanja nalaza Državnog ureda za reviziju o HAVC-u.

2. Aktualna ministrica kulture se uključila u skrivanje i pokušaj prerade NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU O HAVC-u, jer je ona u to vrijeme bila član UO HAVC-a, a u kampanji za svoje postavljenje kao ministrice kulture višekratno je obmanjivala javnost kako je u HAVC-u SVE U REDU (pamtimo njene riječi „HAVC je najbolja kulturna reforma“). Činjenica je kako u HAVC-u baš ništa nije u redu!

3. Nalaz Državnog ureda za reviziju o HAVC-u smo vidjeli zahvaljujući baš tim hrvatskim građanima “zviždačima” koje tako vulgarno vrijeđa prijavljeni počinitelj više desetaka kaznenih djela Hrvoje Hribar.
4. Nalaz Državnog ureda za reviziju o HAVC-u je, prema riječima osoba koje su radile stotine revizija, NAJNEGATIVNIJI NALAZ IKADA, U POVIJESTI HRVATSKE DRŽAVE! Za svoju posljedicu ima, ne samo trenutačnu smjenu ravnatelja HAVC-a i svih odgovornih, nego i njihovu kaznenu odgovornost!

5. Nalaz Državnog ureda za reviziju o HAVC-u je završen još u studenom 2016. godine! Poslan je u HAVC nakon čega je nastala panika najširih razmjera. Nakon njega Hribar intenzivno obilazi kandidate za novi Upravni odbor HAVC-a, koje će on predložiti preko raznih udruga, a ministrica Obuljen samo potvrditi. Novi UO HAVC-a treba nekako zadržati Hribara na mjestu ravnatelja HAVC-a, bez obzira što je najuporniji recidivist u počinjenju kriminalnih djela u Hrvatskoj, baš takav Upravni odbor koji će nekako pokušati prikriti najteži kriminal i pranje novca u HAVC-u. Da je NEGATIVAN NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u izašao u javnosti i po zakonu proslijeđen u Sabor RH, to se nikako, baš nikako ne bi moglo dogoditi. Sama činjenica da Hrvoje Hribar, što je i sam naveo u svom primitivnom odgovoru, zna tko se prijavio na natječaj za UO HAVC-a, i ne samo da zna, već i odlučuje o tom izboru, a ne kako je u Zakonu o audiovizualnim djelatnostima navedeno da ministrica kulture bira članove UO HAVC-a, dovoljna je da bi se shvatio začarani krug koruptivnog Hribarovog lanca, jer on, a ne ministrica, što je suprotno zakonu, odabire članove UO HAVC-a, koji onda njega ponovo odabiru za ravnatelja.

6. Hribar i ministrica kulture, kao uigran tandem i zajedno zainteresirani za skrivanje i “preradu” NEGATIVNOG NALAZA Državnog ureda za reviziju o HAVC-u, su se upustili u nešto što se nitko, baš nitko do sada nije usudio. U pokušaj manipulacije DRŽAVNIM UREDOM ZA REVIZIJU!

7. Ministrica kulture u prikrivanju najtežeg kriminala, kako bi izbjegla svoju političku odgovornost i smjenu – jer je javnost prilikom postavljenja obmanjivala da je poslovanje HAVC-a zakonito(!!!???), upušta se u lobiranje na svim stranama da se nalaz Državne revizije nekako ublaži, preradi, odnosno da HAVC uspije u NEGATIVAN NALAZ nekako ugraditi svoja “objašnjenja” zašto je kršio hrvatske zakone, prao novac, ponovo financirao one koji su producirali i distribuirali antihrvatske pamflete. Ministrica u međuvremenu imenuje novi Upravni odbor koji je predložio Hribar.

8. Sada je jasno zašto Hribar bjesni i primitivno vrijeđa one koji neće dopustiti da on i kriminalna klika zaustave NEGATIVAN NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU i njegovu “preradu”, njegovu „2.0 verziju“ koja bi mu omogućila da i dalje pljačka i krade!

9. Organizirani pritisci na Državni ured za reviziju, pokušaji plašenja ljudi koji su radili na NEGATIVNOM NALAZU o HAVC-u, pokušaji potplaćivanja, pozivanja na razgovore na visoke političke adrese – uspjeli su zakratko zaustaviti objavljivanje. Ali tome je sada kraj!

10. Mi sada javno pozivamo Državni ured za reviziju da se odupre pritiscima i da odmah javno objavi ORIGINALNI, NEPRERAĐENI NALAZ o HAVC-u, baš onaj koji je završen u studenom 2016. i poslan u HAVC.

11. Također javno pozivamo sve djelatnike Državnog ureda za reviziju, HAVC-a, Ministarstva kulture da medijima pošalju originalni, neprerađeni NEGATIVNI NALAZ DRŽAVNEOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVCU čije kopije imaju, kako Netko u ovoj Državi ne bi pomislio da može raditi to što radi!

12. Pozivamo sve da usporede ORIGINALNI NEGATIVNI NALAZ sa onim koji sada pokušavaju preraditi.

13. Opetovano pozivamo DORH, USKOK i MUP RH, sada kada su javno upoznati, da zatraže ORIGINALNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u, završen u studenom 2016. i na temelju toga i svih dosadašnjih dokumenata i prijava podignu kaznene prijave i pokrenu procese protiv svih odgovornih te zatraže povratak opljačkanih sredstava iz državnog proračuna

14. Zahtijevamo od Hrvatskog sabora osnivanje istražnog povjerenstava za HAVC i ovaj drski pokušaj manipulacije Državnim uredom za reviziju.

15. Zahtijevamo od predsjednika Vlade RH gospodina Plenkovića da, sukladno javnom traženju i obećanju, sankcionira i razriješi dužnosti sve odgovorne za slučaj HAVC kao i za slučaj prikrivanja i pokušaja “prerade” NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u!

Pozivamo cijelu javnost i sve medije da taj Nalaz zatraže od HAVC-a, Ministarstva kulture i Državne revizije i da ga objave, kako bi napokon baš svima bilo jasno i dostupno.

Zagreb, 15.siječnja 2017.godine

Zorica Gregurić
Dragovoljka Domovinskog rata

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Čičak žestoko odgovorio Lekoviću

Objavljeno

na

Objavio

Izabran sam tako da sam dobio jednoglasnu podršku i Odbora za imenovanja i Sabora. 113 zastupnika glasalo je za mene. To je glas građana. Kad neki notorni Leković govori o tome da je to poruka za građane, onda on ne razumije parlamentarnu demokraciju, komentirao je u Studiju 4 Ivan Zvonimir Čičak izjave predsjednika HND-a nakon njegova imenovanja za vanjskog člana saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

On i dalje razmišlja na totalitaran način u kojem on određuje što je za građane Hrvatske dobro i loše. Ne. Građani su dali svoj glas parlamentu i on odlučuje što je dobro, a što loše, nastavio je Čičak.

Imenovanjem predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatski sabor završio je imenovanja vanjskih članova tog radnog tijela.

No na imenovanje Čička žestoko je reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo. Predsjednik HND-a Saša Leković rekao je da je naknadnim imenovanjem Čička šestim vanjskim članom Odbora – “nastavljeno ruganje građanima Hrvatske”.

Ivan Zvonimir Čičak na to je odgovorio: Građanima Hrvatske izruguju se oni koji u ime sekte svojih istomišljenika žele biti kriteriji toga tko u Hrvatskoj može biti negdje. Dodao je kako je na njegov račun napisano mnogo uvreda na nekim portalima, a Index je nazvao “glasnogovornicima javne mržnje”.

Predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju spominje njegov “doprinos” hrvatskom novinarstvu – i činjenicu da ga je sud proglasio krivim za klevetu. Ono što je zadatak svih novinara jest da se bore za dekriminalizaciju klevete. Ja nisam osuđen zbog klevete nego zato što nisam htio otkriti izvor iz MUP-a koji mi je otkrio neke stvari o kapetanu Laptalu. Ono što sam radio u civiliziranom svijetu je vrlina, da braniš svoj ceh i profesionalnu tajnu, rekao je Čičak i dodao kako ne vidi nikakav problem što je za to osuđen i platio kaznu.

Ono što HND-u smeta jest i činjenica što u Odboru ne sjedi nitko tko je iz medija, ističu kako je time prekršen Poslovnik Hrvatskog sabora. Na to Čičak odgovara kako je on bio član izvršnog odbora HND-a i obnašao i druge važne funkcije u HND-u i kako se tada zalagao da predstavnici HND-a budu u saborskom odboru te kako je tadašnje vodstvo bilo protiv toga. Ja sam novinar. Imam veću biografiju od svih njih zajedno. Ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Bio sam član brojnih novinarskih i nenovinarskih organizacija. Kad oni meni drže lekciju, to je smiješno, rekao je Čičak.

Najavio je da će se u Odboru aktivno zalagati protiv govora mržnje, svađa i neprimjerenog rječnika koji dominiraju javnim prostorom. Posebno se osvrnuo na saborske rasprave: Zastupnici moraju voditi računa o dostojanstvu, o dojmu koji svojim porukama ostavljaju u hrvatskoj javnosti. Oni nisu društvo u birtiji. Oni su zastupnici u Hrvatskom saboru, narod ih je izabrao i to trebaju osvijestiti. 

Otvoreno pismo Ante Guge Saši Lekoviću: Tvoje laži onemogućuju bilo kakvu mogućnost da se tvoje ponašanje opiše kao pristojno

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Dr. Josip Stjepandić prijavio NK Crvenu Zvezdu i Nogometni savez Srbije UEFA-i zbog poticanja na mržnju

Objavljeno

na

Objavio

“Do novog oslobođenja! Slava svim žrtvama za srpski Vukovar!”, pisalo je na transparentu navijača Crvene zvezde – Delija u danima kad se Hrvatska s tugom ali i s ponosom sjeća žrtava Vukovara i Škabrnje.

Uz ovaj natpis uslijedilo je skandiranje srpskom heroju Ratku Mladiću kome se presuda za najteže ratne zločine očekuje 22. studenog.

Na ovo je reagirao dr. Josip Stjepandić prijavom UEFI, koju možete pročitati u nastavku:

Štovani dame i gospodo,
tijekom nogometne utakmice 1. Srpske lige između klubova „Crvena Zvezda“ i „Rad“ dne 18.11.2017 „Delije“, navijači „Crvene Zvezde“, razvili su transparent „18.11.1991. ДO HOBOГ OCЛOБOЂEЊA – СЛAВA СВИM ЖPTBAMA ЗA CPПCKИ BУKOBAP (18.11.1991 Do novog oslobođenja – Slava svim žrtvama za srpski Vukovar)“ na stadionu.

Time se obljetnica 18.11.1991 obilježavala kao oslobođenje, kad su srpske vojne snage okupirale hrvatski grad Vukovar te pritom pobile više tisuća ljudi, među njima civili i zarobljenici, mnoge od njih zvjerski mučeći.

O zločinima srpskih snaga u međuvremenu su sudili međunarodni sudovi u Den Haag-u. Tako su Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin u postupku „Mrkšić et al. (IT-95-13/1) Vukovar Hospital” (http://www.icty.org/case/mrksic/4) osuđeni na visoke zatvorske kazne zbog zločina protiv čovječnosti. Stalni međunarodni sud utvrdio je u postupku protiv Srbije (Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Croatia v. Serbia), Judgment, I.C.J. Reports 2015, p. 3), da je Srbija počinila genocidne radnje (v. stavak 295: „…The Court thus finds that it has been proved by conclusive evidence that killings of members of the protected group, as defined above (see paragraph 205), were committed, and that the actus reus of genocide specified in Article II (a) of the Convention has therefore been established…”).

Mišljenja sam da su NK Crvena Zvezda i Nogometni savez Srbije prekršili pravila UEFA-e, jer su u najmanju ruku dopustili poticanje na mržnju, te Vas stoga pozivam da pokrenete stegovni postupak protiv NK Crvena Zvezda i Nogometnog saveza Srbije.

Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari