Connect with us

Događaji

Branitelji u Savskoj 66 mirno i dostojanstveno dočekuju antiprosvjednike

Objavljeno

on

Na križanju Vukovarske i Savske vidljiva je pojačana prisutnost policije. Prakirano je nekoliko marica, a policije je znatno više nego prilikom prošlih prosvjeda. Očito je da se policija ponovno sprema razdvojiti branitelje iz Savske 66 i prosvjednike protiv njih. Rijeka hrvatskih branitelja poredala se s obje strane Savske ulice. Kako bi pokazali svoju želju za mirom i dostojanstvom u prvom redu stoje hrvatski ratni vojni invalidi. Policajci pomalo neuspješno pokušavaju izregulirati prosvjed. Uz domoljubne pjesme, branitelji su se okitili hrvatskim zastavama koje se vijore Savskom.

Autobusi branitelja pristigli su iz cijele Hrvatske kako bi podržali prosvjednike u Savskoj 66. No, s njima se izgleda slažu i brojni stanovnici Zagreba, koji su blokirali Savsku kako bi dali svoju potporu hrvatskim braniteljima. CIjela ulica blokirana je desecima policajaca, ali unatoč tome u Savskoj se može čuti pjesma i to ona od Slavonskih lola te dakako Marka Perkovića Thompsona.

Molimo sve da izbjegnu bilo kakve izgrede, sukobe, to nije u interesu nikome, to je u interesu onima koji pokušavaju sve vrijeme napraviti podjelu u hrvatskom društvu – rekao je Glogoški.

U Savskoj 66 od jutra se okupljaju branitelji iz cijele Hrvatske. A procjenjuje se da ih ima nekoliko stotina. Đuro Glogoški u ime svih branitelja pozvao je na mir i dostojanstvo. Glogoški je i u petak pozvao prosvjednike na dostojanstvo.

– Sve koji će sudjelovati na prosvjedu protiv nas pozivamo na mir i dostojanstvo. Molimo da se izbjegnu izgredi i sukobi jer to nije nikome u interesu -poručio je Glogoški.

A sličnu je poruku odaslao Marko Perković Thompson koji je se  ranije izjasnio na facebooku da podupire hrvatske branitelje prosvjednike.

– Molimo naše fanove da na nasjedaju na provokacije te da mirno i dostojanstveno pruže podršku onima koji su najzaslužniji za stvaranje Lijepe naše, HRVATSKIM BRANITELJIMA – poručeno je.

Ineče, organizatori prosvjeda protiv branitelja i ove subote javnosti su poznati. Riječ je o Domagoju Margetiću i Mirjani Mirt članovima pokreta Occupy Croatia.

branitelji savska[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari