Connect with us

Politika

Branko Bačić: HDZ nije napravio nikakav ustupak

Objavljeno

on

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je i jučer postignuti dogovor u koaliciji.

“Jučer smo na sastanku vladajuće koalicije zaključili da ono što je predsjednik Vlade iznio u Saboru kroz godišnje izvješće Vlade su elementi kojima ova vladajuća koalicija ulazi u iduću godinu, a to je da ćemo svim državnim i javnim službenicima povećati plaću 2+2+2 i napraviti ozbiljnu analizu, reviziju koeficijenata složenosti posla”, rekao je Branko Bačić.

“Kao poruku da držimo da se to napravi rekli smo da ako se revalorizacija svih koeficijenata ne napravi do 31. lipnja kao znak naše volje, odgovornosti za one koje držimo da su u sustavu među potplaćenima među kojima su policajci i prosvjetni radnici da ćemo im povećati plaću od 1. srpnja.

Nikakav ustupak nismo napravili kao HDZ. Ostajemo na poziciji da je potrebno napraviti tu uredbu i snimiti svako radno mjesto i onda sukladno tome ući u povećanje koeficijenta gdje je to nužno”, rekao je i nastavio kako ne shvaća sindikate.

“Kao što se sindikati ne slažu da Vlada povećava 6,1 posto svima, moje je pitanje ako ste vi u tom dosljedni kako prihvaćate linearno povećanje u vašem sektoru, nije istina da u vašem sektoru svi zaslužuju istu plaću. Onome tko zaslužuje treba povećati plaću, onima koji ne zaslužuju ne treba.

Nakon što vam je poslodavac u finacijskom smislu u cijelosti prihvatio, čak išao više od onoga što ste tražili, nema razloga za štrajk jer je plaća povećana”, rekao je i ponovio da mu ne sjedi da su sindikati protiv linearnog povećanja svima, a nisu protiv da se poveća linearno i u njihovom sektoru.

 

Sindikatima se neće svidjeti što su im HNS i HDZ pripremili ako ne pristanu na njihovo rješenje!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari