Pratite nas

Politika

Branko Bačić: HDZ nije napravio nikakav ustupak

Objavljeno

na

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je i jučer postignuti dogovor u koaliciji.

“Jučer smo na sastanku vladajuće koalicije zaključili da ono što je predsjednik Vlade iznio u Saboru kroz godišnje izvješće Vlade su elementi kojima ova vladajuća koalicija ulazi u iduću godinu, a to je da ćemo svim državnim i javnim službenicima povećati plaću 2+2+2 i napraviti ozbiljnu analizu, reviziju koeficijenata složenosti posla”, rekao je Branko Bačić.

“Kao poruku da držimo da se to napravi rekli smo da ako se revalorizacija svih koeficijenata ne napravi do 31. lipnja kao znak naše volje, odgovornosti za one koje držimo da su u sustavu među potplaćenima među kojima su policajci i prosvjetni radnici da ćemo im povećati plaću od 1. srpnja.

Nikakav ustupak nismo napravili kao HDZ. Ostajemo na poziciji da je potrebno napraviti tu uredbu i snimiti svako radno mjesto i onda sukladno tome ući u povećanje koeficijenta gdje je to nužno”, rekao je i nastavio kako ne shvaća sindikate.

“Kao što se sindikati ne slažu da Vlada povećava 6,1 posto svima, moje je pitanje ako ste vi u tom dosljedni kako prihvaćate linearno povećanje u vašem sektoru, nije istina da u vašem sektoru svi zaslužuju istu plaću. Onome tko zaslužuje treba povećati plaću, onima koji ne zaslužuju ne treba.

Nakon što vam je poslodavac u finacijskom smislu u cijelosti prihvatio, čak išao više od onoga što ste tražili, nema razloga za štrajk jer je plaća povećana”, rekao je i ponovio da mu ne sjedi da su sindikati protiv linearnog povećanja svima, a nisu protiv da se poveća linearno i u njihovom sektoru.

 

Sindikatima se neće svidjeti što su im HNS i HDZ pripremili ako ne pristanu na njihovo rješenje!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Krstičević: U ovom tjednu šaljemo zahtjev za nabavkom borbenog aviona

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministar obrane Damir Krstičević u nedjelju je u Splitu sudjelovao na predizbornom skupu Kolinde Grabar Kitarović te je najavio da će ponovno poslati zahtjev za nabavkom višenamjenskog borbenog aviona.

Ministar obrane je na skupu se, uz ostalo, dotaknuo i nabavke višenamjenskog borbenog aviona.

“U ovome tjednu idemo ponovno, šaljemo zahtjev, a to je nabavka višenamjenskog borbenog aviona”, rekao je Krstičević u Splitu.

Komentirao je i odvajanje vojske od crkve.

“Nekom saborskom zastupniku smeta i kaže da se mora vojska profesionalizirati i odvojiti je od hrvatske katoličke crkve. A što reći? To mi nikada nećemo napraviti. To nije HDZ. Ja vjerujem da su te stvari kod nas nemoguće”, rekao je Krstičević. (Hina)

 

Odbor za obranu dao pozitivno mišljenje opremanju HV-a helikopterima Black Hawk

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Državnički govor u Splitu – Kolinda Grabar Kitarović: Imamo put koji su zacrtali hrvatski branitelji svojom žrtvom

Objavljeno

na

Objavio

Cropix

Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali u Americi niti oni koji su Hrvatsku nazvali slučajnom državom i poslali specijalce na hrvatske branitelje…

Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je obilazila Splitsko-dalmatinsku županiju. Sa sobom je povela i supruga Jakova čime se pohvalila Splićanima pa dobila ovacije.

Kandidatkinja za predsjednicu Republike u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u Splitu počela govor pitanjem okupljenima: “Hoćemo li zapivat večeras? Hoćemo, hoćemo, ali prvo da ja velim nekoliko riječi”.

“Ja nisam neka tamo salonska političarka, ja sam vaša predsjednica”, kazala je Grabar-Kitarović i dodala da ima neke svoje osjećaje i vrijednosti.

Grabar-Kitarović je u nedjelju obilazila Splitsko-dalmatinsku županiju, a sa sobom je povela i supruga Jakova, koji je dobio ovacije.

“Evo dovela sam vam večeras i Jakova. Vjerujte mi da mi je drago kad čujem ‘Jakov izdrži’ jer vjerujte, nije lako živjeti sa mnom”, kazala je i podijelila nekoliko crtica iz njihova privatnog života. Kad je dobila posao u Ottawi otišao je s njom, za razliku od muškaraca koji ostave svoje žene kad dobiju bolji posao od njih, pa je rekao i da će imati djecu i razbacivati joj klizaljke i tenisice po kući.

Ispričala je još jednu crticu iz svog života, a to je da je odbila vizu za Ameriku kad je počeo rat pa se osvrnula na protukandidata Miroslava Škoru koji je prozivao nju i HDZ ranije danas iz Zagreba.

“Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje oni koji su tamburali u Americi niti oni koji su Hrvatsku nazvali slučajnom državom i poslali specijalce na hrvatske branitelje”, kazala je Grabar-Kitarović.

Kaže da su joj zamjerali što kao ministrica nije otišla u Vukovar, a ona je istaknula da je sa suprugom odvela djecu u Vukovar nakon reintegracije.

“Ne valja jedino vodstvo”

Dodala je kako smatra da Hrvatska ima sve resurse, ljude i preduvjete da bi bila jedna od najprosperitetnijih država u svijetu.

“Što ne valja? Ne valja jedino vodstvo”, ističe predsjednica.

Osvrnula se i na komentar o prijateljstvu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, za kojeg je rekla da će mu nositi kolače u zatvor ako ga osude. Kaže da joj to – vjera nalaže.

“Dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja”, ustvrdila je Grabar-Kitarović, prenosi dnevnik.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari