Connect with us

Politika

Branko Bačić o mogućoj kandidaturi za potpredsjednika HDZ-a: Imam Plenkovićevu potporu

Objavljeno

on

Danas je u Dubrovniku održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a, a na njoj je sudjelovao i Andrej Plenković. Sjednica je bila zatvorena za predstavnike medija, ali se nakon njezina završetka novinarima obratio predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.

Rekao je kako su raspravljali o predstojećim unutarstranačkim izborima te je novinarima rekao nešto više o mogućnosti da se kandidira za potpredsjednika stranke.

“Stav je čitavog Županijskog odbora da stranka mora provesti jasne, transparentne, pravične, demokratske izbore u kojima bi pristup toj izbornoj utakmici od strane svakog kandidata bio jednak, neovisno koju dužnost u ovom trenutku obnaša u HDZ-u. Uvjeren sam, a takav je i stav Županijskog odbora pa i Gradskog odbora HDZ-a, da će stranka nakon ovih izbora izići još snažnija.

U tom smislu nas je predsjednik stranke upoznao i zatražio da vodimo računa da nas nakon ovih unutarstranačkih izbora očekuju parlamentarni izbori i da je samo jedan HDZ – i prije izbora i nakon izbora – i da u toj izbornoj utakmici vodimo računa da stranku promoviramo kao demokratsku stranku koja će nakon ovih izbora imati kapacitet i pobjedu na parlamentarnim izborima”, kazao je Bačić.

Na pitanje novinara planira li se kandidirati za potpredsjednika stranke, Bačić je odgovorio:

“Ja sam u timu s Andrejem Plenkovićem već punih 10 godina i znamo se i vrlo usko surađujemo svih deset godina i tu sam s njime od prvoga dana. Konačnu odluku o tome ćemo donijeti u idućih par dana. Kao što vam je poznato, imam njegovu potporu i bez te potpore ne bih bio ni predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a jednako tako i on ima moju potporu od prvoga dana kad se kandidirao. Ja sam vjerojatno jedan od prvih koji ga je podržao i 2016. nakon izvanrednih izbora.

Prema tome, ta naša suradnja traje već dugi niz godina, a konačnu ćemo odluku donijeti ovih dana. Otvoren sam za kandidaturu, ali o tome ćemo još imati nekoliko sastanaka. Želimo doista izići s timom koji će omogućiti pobjedu i Andreju Plenkoviću i ovakvom njegovom viđenju vođenja Hrvatske demokratske zajednice”, kazao je Bačić.

“Kao što znate, već su čelnici Županijske organizacije HDZ-a ove Županije i grada Dubrovnika i drugih jedinica lokalne samouprave dali izričitu potporu Andreju Plenkoviću.

Međutim, ne želim dovoditi u pitanje kredibilitet Županijske organizacije, Županijskog odbora HDZ-a. Ne mislim da je potrebno da se gradske, županijske, općinske i inače organizacije Hrvatske demokratske zajednice izjašnjavaju o potpori. To može biti potpora pojedinca, dužnosnika i ona je, po meni, dobro došla. Ali, na ovim izborima ne sudjeluje samo Županijski odbor, sudjeluje i pravo biranja ima svaki član HDZ-a i neka svaki član HDZ-a na ovim izborima svojom voljom odluči koje je najbolje rješenje za Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Ako ste me već pitali, za mene je najbolje rješenje za Hrvatsku demokratsku zajednicu najbolji kandidat koji je elektivan na parlamentarnim izborima. Jer, posve je logično da osoba koja vodi HDZ mora imati potencijal pobjede na parlamentarnim izborima, a ja sam to rekao. Kad sad gledam sve one koji se kandidiraju na ovim izborima, za mene uopće nema dvojbe da je to Andrej Plenković”, rekao je Bačić za Dubrovački vjesnik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari