Connect with us

Reagiranja

Branko Bačić odgovorio Karolini Vidović Krišto – Da se malo bolje pripremila…

Objavljeno

on

Karolina Vidović Krišto danas u Hrvatskom saboru najavljuje interpelaciju o odgodi Popisa stanovništva!

Kaže: Vlada ima sumnjive političke ciljeve! Navodno postoji nekakav dogovor Plenković, Bačić, Pupovac, o narušavanju vjerodostojnosti budućeg popisa, kojeg mora provoditi Državni zavod za statistiku???

Nisam imao namjeru odgovoriti na ovakve besmislice! Naime, na slične sam optužbe odgovorio na mom fb-u 28. veljače 2020. godine! Da se uvažena kolegica Vidović Krišto malo bolje pripremila za pisanje svoje interpelacije onda bi lako provjerila da su Klubovi zastupnika nacionalnih manjina glasovali protiv donošenja Zakona o popisu stanovništva kojeg je Hrvatski sabor donio 26. ožujka 2020. Da se malo bolje pripremila lako je mogla utvrditi kako je Vlada odbila oba amandmana klubova zastupnika nacionalnih manjina.

Da se malo bolje pripremila utvrdila bi kako je Vlada odbila amandman zastupnika nacionalnih manjina koji se odnosi na mogućnost uvođenja drugog materinjeg jezika. Da se kolegica Vidović Krišto bolje pripremila lako bi utvrdila kako je Vlada odbila i drugi amandman zastupnika nacionalnih manjina o obveznom imenovanju popisivača pripadnika nacionalnih manjina proporcionalno zastupljenosti na pojedinim području, jer se uvjeti koje moraju ispunjavati popisivači definiraju uputstvima Državnog zavoda za statistiku.

Nadalje, da se uvažena kolegica malo bolje pripremila lako bi utvrdila kako se donesena uputstva Državnog zavoda za statistiku, u dijelu koji se odnosi na popisivače nacionalnih manjina, ne razlikuje u odnosu uputstva prema kojima su provedeni raniji popisi. I previše je još drugih argumenata koje bih ovdje naveo i koji demantiraju objede zastupnice Vidović Krišto, i koje ću rado navesti u saborskoj raspravi, no postavljam sebi pitanje, sa početka ove objave, trebam li na ovakve objede, o nekakvom komplotu o narušavanju vjerodostojnosti budućeg popisa uopće reagirati!

Neovisno o ovakvim podmetanjima HDZ će se i dalje zalagati za poštivanje prava nacionalnih manjina, jer je to civilizacijsko dostignuće, komentirao je Branko Bačić na facebooku.

17 saborskih zastupnika traži odgodu popisa stanovništva

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR