Connect with us

Pregled

Branko Borković–Mladi Jastreb: Nezamislivo je da se i danas progoni HOS-ovce kao što su to neki činili i 1991. godine

Objavljeno

on

MLADI JASTREB U BUJICI! Borković u kontranapadu: “ZDS ne treba zabranjivati – on mora postati službeni pozdrav Hrvatske vojske!”

Manolić je progonio HOS 1991. godine, a oni koji sada progone ‘Za dom – spremni’, njegovi su ljudi – izjavio je Mladi Jastreb u Bujici.

Gostujući sinoć u Bujici, Branko Borković – Mladi Jastreb podsjetio je javnost kako je kao ratni načelnik pješaštva Hrvatske vojske rješavao status pripadnika HOS-a i još 1994. započeo s legalizacijom njegova znakovlja i pozdrava ‘Za dom – spremni’. Žestoko se obrušio na one koji bi skidali ploču u Jasenovcu: – To su jugoslavenski fašisti! Oni ne priznaju pravo hrvatskog naroda na samoodređenje i vlastitu državu.

Mi smo ti koji smo devedesetih ratovali protiv velikosrpskog fašizma. I kad god mi potegnemo pitanje 90-ih i karaktera njihove agresije, oni nas vraćaju u 2. svjetski rat. Oni ne žele prihvatiti Miloševićev fašizam kao realnost, oni glume ljevicu, a zapravo su jugo-fašisti. Hrvatska nema ljevicu, ja bih bio sretan da je imamo i da je zaista hrvatska.

Komentirao je Markovininu Novu ljevicu: – Oni nastupaju s pozicija skojevaca od prije 2. svjetskog rata. Ovo kao da je priprema za neke radikalne istupe pa čak i terorističko djelovanje! Oni su u stanju ponovo na pošte postavljati bombe! I „šarafcigeri“ govore o tome…

ZBOG PUPOVCA MU OTKAZALI GOSTOVANJE U „OTVORENOM“

Branko Borković trebao je prošli tjedan gostovati u emisiji „Otvoreno“ Hrvatske televizije na temu HOS-a i ploče u Jasenovcu, no gostovanje su mu otkazali uz „obrazloženje“ da je Pupovac uvjetovao svoj dolazak otkazivanjem Mladom Jastrebu! Borković: – Na HTV-u su se dogodile neke promjene, ali cenzura očito i dalje vlada!

To govori o tome da još uvijek živimo u nezdravom društvu i da se još puno moramo potruditi da se demokratiziramo. Bez obzira što je HTV takav zatvoren, mi i dalje moramo inzistirati na tome da se otvori i da gledatelji koji plaćaju pretplatu dobe pristup pravim informacijama. Ja sa zahvaljujem što ste mi vi dali šansu da gledateljima pružim prave informacije i istinu.

ŠTAFETA SMRTI

Borković se prisjetio i „štafete smrti“, nezabilježenog junaštva HOS-ovaca u Bogdanovcima kod Vukovara: – Prekratka je jedna emisija da govorimo o tome. Pripadnici HOS-a iz Bogdanovaca svojim su tijelima osiguravali izvlačenje ranjenika i civila iz Bogdanovaca, nakon što su upali u minsko polje!

Danima su ležali u minskom polju… Taj pakao je iskusio i Ivica Jurčan, koji je poslije završio i u srbijanskom logoru… On je svjedok vremena i danas živi u Bogdanovcima. Zamislite, svojim vlastitim tijelima su probijali minska polja, svjesno su išli u smrt da bi očistili prolaz za ranjenike i civile. To su činili pod oznakom HOS-a i uz pozdrav ‘Za dom – spremni’, a sada bi taj pozdrav netko htio zabraniti!

‘ZA DOM – SPREMNI’ TREBA UVESTI U HRVATSKU VOJSKU!

Borković je žestoki protivnik već i same rasprave o kriminalizaciji pozdrava ‘Za dom – spremni’. Smatra da ne treba šutjeti i samo se braniti pa predlaže kontranapad: – Taj pozdrav ne treba zabranjivati, već ga treba uvesti kao službeni pozdrav u Hrvatsku vojsku! To sam predlagao još prije dvije godine i to se može učiniti po modelu kune.

Oni koji su bili protiv kune devedesetih, sada su protiv ZDS, no njih nismo slušali ni prije 25 godina pa ne moramo ni danas. Pozdrav ‘Za dom – spremni’ ne poziva ni na kakvu mržnju, za razliku od komunističkog pozdrava ‘Smrt fašizmu’ ili četničkog pozdrava ‘Sloboda ili smrt’. Za razliku od kokarde i zvijezde koje su počinile mnoga velika zlodjela na kraju 20. stoljeća i na području Hrvatske i na području BiH, pod pozdravom ‘Za dom – spremni’ nije počinjen niti jedan zločin!

Kada bismo uveli ZDS u Hrvatsku vojsku ne bi se ništa značajno promijenilo. Neko kraće vrijeme pojedinci koji su vrištali i zbog kune, vrištali bi opet, a poslije toga bi tražili neke druge modele za provociranje hrvatskog naroda.

Borković je komentirao i subotnje navijanje na Poljudu: – Nadam se da ministar Vlaho Orepić nakon skandiranja na Poljudu neće ići sa 10 tisuća prekršajnih prijava protiv pripadnika Torcide i BBB-a koji su dostojanstveno skandirali ‘Za dom – spremni’. Iako je moguće da će se naći poneki nadobudni sudac koji ne diše hrvatski i koji nije lustriran pa je spreman progoniti našu mladost koja tako lijepo i veličanstveno navija.

MANOLIĆ JE PROGONIO HOS 1991. – A DANAS ZDS PROGONE ‘MANOLIĆEVCI’

Nezamislivo je da se i danas progoni HOS-ovce, kao što su to neki činili i 1991. godine – rekao je Borković i dodao: – I prije 25, 26 godina, progonilo se te hrabre ljude. Ubili su Antu Paradžika, Blaža Kraljevića, mnoge druge… U Vinkovcima je dignuto skladište municije u zrak, a u Zagrebu su izrešetali jeep Zvonimira Hodaka, koji je na Vojnom sudu branio čelnike HOS-a. Hapsili su i nas koji smo došli iz Vukovara…

Sve su to radili Josip Manolić i ekipa! Neki od naših progonitelja su danas u zatvoru u Muenchenu, ali nisu vrijedni spomena! Famozna Manolićeva komisija napravila je veliko zlo i HOS-ovcima i Vukovarcima. Optuživali su nas čak da radimo za KOS! I oni koji bi danas skidali ploču u Jasenovcu i zabranjivali pozdrav ‘Za dom – spremni’ na tragu su iste politike Manolićeve komisije.

U Bujicu se iz Dubrovnika javio stonski župnik i ratni vojni kapelan Južnog bojišta don Miljenko Babaić koji je između ostaloga, izjavio da je HOS iznimno zaslužan za to da Dubrovnik nije pao u četničke ruke.

Don Miljenko je napomenuo da se pozdravom ‘Za dom – spreni’ nisu pozdravljali samo HOS-ovci već i pripadnici većine drugih formacija Hrvatske vojske. Žestoko se obrušio i na HNS-ovog gradonačelnika Dubrovnika Andru Vlahušića koji želi skinuti veličanstveni mural koji je Torcida Mokošica izradila u čast hrvatskih gardijskih brigada.

Senzacionalno javljanje don Miljenka Babaića možete pogledati od 34. minute emisije. U 47. minuti pušteno je spektakularno skandiranje Torcide i BBB-a sa subotnjeg derbija – ZDS, a u 22. minuti Bujice pogledajte ekskluzivni video na kojem jedan od čelnika Mosta i saborski zastupnik iz Metkovića – Nikola Grmoja brani pozdrav ‘Za dom – spremni’ i sam tako pozdravlja.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=JV_QONklt3U&feature=youtu.be” width=”760″ height=”460″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari