Connect with us

Reagiranja

Branku Uvodiću dodjeljena zlatna plaketa „Grb Grada Vinkovaca“

Objavljeno

on

Nezadovoljstvo odlukom Gradskog vijeća Grada Vinkovaca o dodjeli zlatne plakete „Grb Grada Vinkovaca“ Branku Uvodiću

Na sastanku braniteljskih i stradalničkih udruga grada Vinkovaca proisteklih iz Domovinskog rata i ratnih zapovjednika obrane grada Vinkovaca iz 1991 godine, održanom u utorak 16. lipnja 2015. godine, jednoglasno je odlučeno da se Gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Vinkovaca uputi otvoreno pismo i javno iskaže nezadovoljstvo i neslaganje s odlukom Gradskog vijeća Grada Vinkovaca o dodjeli zlatne plakete „Grb Grada Vinkovaca“ Branku Uvodiću.

[ad id=”68099″]

Kao ratni zapovjednici obrane grada Vinkovaca 1991 godine i predsjednici/ predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju u Vinkovcima izražavamo nezadovoljstvo tom sramotnom odlukom i tražimo da se ista odluka poništi. Nas, dragovoljce, branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata vrijeđa i smeta što Branko Uvodić u svoje emisije na tzv. „Hrvatskoj televiziji“ selektivno dovodi hrvatske skladatelje i izvođače, ali je u emisiju „Lijepom našom“ u Ludbregu koja je emitirana 30. svibnja 2015. godine ( http://www.hrt.hr/enz/lijepom-nasom/286731/), na bivši Dan državnosti RH, sada Dan Hrvatskog sabora, doveo Miroslava Ilića koji u Srbiji propagira četništvo i koji nema nikakvih dodirnih točaka s čuvanjem tradicijske kulture što bi trebala biti glavna zadaću Uvodićeve emisije. Dragovoljci, branitelji i stradalnici grada Vinkovaca su krajem veljače ove godine argumentirano prosvjedovali protiv najavljenog nastupa Miroslava Ilića u   Vinkovcima te je nastup istoga otkazan u Vinkovcima i u Ogulinu. Još jednom dostavljamo vama i hrvatskoj javnosti poveznice nastupa Miroslava Ilića u Srbiji na kojima propagira četništvo:

https://www.youtube.com/watch?v=Ta5SqVqZiaA

https://www.youtube.com/watch?v=d_KW8Wo9NwE

https://www.youtube.com/watch?v=y9zIA454Jac

Branko Uvodić je za svoj angažman i dosadašnji rad u promociji grada Vinkovaca, „Vinkovačkih jeseni“ i kulturne baštine grada Vinkovaca uvijek bio dobro plaćen od strane HRT-a, udruga ili osoba koje su ga angažirale na istim poslovima i mišljenja smo da Vinkovci i Vinkovčani imaju zaslužnijih sugrađana i prijatelja našeg Grada za tako visoko priznanje.

U privitku dopisa dostavljamo potpise ratnih zapovjednika obrane grada Vinkovaca iz 1991. godine te predsjednika i predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vinkovaca koji podupiru ovu inicijativu.

uvodic

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari