Connect with us

Šport

Brazil i Meksiko žele Zlatka Dalića za izbornika

Objavljeno

-

Foto: Hina

Još od uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, Zlatko Dalić je na meti najozbiljnijih svjetskih nogometnih sustava, piše u nedjelju Večernji list, navodeći da Dalića za izbornika sada žele Brazil i Meksiko.

Nakon što je Hrvatska s turnira u Kataru izbacila najuspješniju nogometnu naciju s pet svjetskih naslova, Brazilci su, kako sugeriraju izvori Večernjeg lista iz menadžerskih krugova, pokrenuli ozbiljnu raspravu u kojoj bi na kormilo svoje reprezentacije htjeli dovesti Zlatka Dalića.

Jasno, teško bi bilo koji svjetski trener ostao imun na eventualnu ponudu brazilskog nogometnog saveza, no stav hrvatskog izbornika je jasan. On sve svoje buduće planove veže isključivo za vatrene s kojima u nadolazećoj Ligi nacija želi osvojiti još jedan trofej. Dok bi mu sljedeći ultimativni cilj bio napad na europski tron.

O tome je toliko puta već javno govorio. Adut na koji igraju Brazilci je činjenica da bi Daliću mogli ponuditi mogućnost da postane jedan od rijetkih izbornika sa svjetskim naslovom. Jer, novac očito nije ključan u Dalićevim promišljanjima, smatraju Brazilci.

Svjesni su i oni da bi im jak adut bio brazilski nogometni autoritet koji su gradili u nogometnom svijetu, a koji Hrvatska, unatoč senzacionalnim rezultatima, još uvijek nema, u institucionalnom smislu.

Sama činjenica da takva nogometna velesila razmišlja o hrvatskom izborniku zapravo je nevjerojatno priznanje našoj trenerskoj struci. Posebice kada se u obzir uzme činjenica da su brazilsku nogometnu reprezentaciju u zadnjih stotinu godina vodila samo dvojica stranih izbornika.

Osim Brazila, zanimanje za Dalića pokazao je i meksički nogometni savez koji bi ga također za izbornika, piše novinar Večernjeg lista Željko Janković. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari