Pratite nas

Satira

Break news today: Županov retriver nasmrt izgrizao susjedovog pekinezera!!!

Objavljeno

na

Na noge građanke, građani i građančići!!!

Izađimo na ulice i svojim legitimnim, demokratskim, humanističkim, ljevičarskim nasiljem spriječimo ono negativno, desničarsko, retrogradno, talibansko, hadezeovsko nasilje!

Ne dopustimo da nam to rade!

Zamislite, ne samo da je onaj župan krvnički tukao ženu a Plenki joj nije htio pomoći (iako je mail o tomu stigao u njegov ured još 30. svibnja), ne samo da su istom tom županu u kući našle dvije puške i pištolj (plus streljivo, mobitel, privjesak za ključeve i tko zna što sve još), ne samo da je njegov sin (prije zadnjih lokalnih izbora) tvrdio kako mu je (čujte ovo vi koji još niste čuli!) „bog poslao sms s molbom da postane gradonačelnik“, nego, ni to mu nije bilo dosta! On, zamislite, koristi i kućnog ljubimca kako bi provodio program nasilja u županiji kojoj je na čelu! (U povjerenju: postoje indicije da je povezan i s ISIL-om, samo informacija nije provjerena, pa nek ostane među nama).

Ono što danas, nakon svega izaziva novi šok je upravo ta vijest koju sam primio.

Break news today!!!

Preko svoga specijalnog doušnika (radio u SDB-u 80-ih, pouzdan momak, Titov pionir, Manolićev kadar), doznajem kako je njegov (županov) agresivni zlatni retriver (muškog spola, star tri godine) do smrti izgrizao malenu kujicu pekinezerku od prvog susjeda (bijele boje, stara samo 8 mjeseci – odaziva se na „Lily“)!

Zamislite!?

Poznato je da retriveri nisu agresivna vrsta pasa, ali tko zna što mu je župan ubrizgao, tko zna kakvo je stimulativno sredstvo upotrijebio kako bi jadnu životinju doveo u stanje agresije!

Zamisli, nacijo! Kakav je to mentalni sklop, koja je to razina! Navesti životinju uz pomoć kemijskih stimulativnih sredstava na nasilje! Napraviti od sirotog zlatnog retrivera krvoločnog terminatora! To može samo hadezeovac!

Ljudi, ima li toga igdje osim kod nas!?

Mi idemo u sunovrat!

I sve to otkad su ovi zasjeli na vlast! Prije bilo milina (u vrijeme Zokija), jedino malo oni foliranti (što iz dosade sjede u invalidskim kolicima) tamo u Zagrebu po Savskoj i oko nje pravili lom, inače, drugo sve super. Stopa rasta padala, zaduženost rasla, demografija se popravila (više umiralo nego se rađalo), broj LGBTIQ osoba također porastao, sve što nije trebalo išlo gore, što nije trebalo išlo dolje…Milina jedna.

Sve vrste nasilja – posebno župansko, dožupansko i gradonačelničko nasilje bilo je u drastičnom opadanju, čak se javio suprotan trend, pa su supruge tukle muževe na funkcijama a ne ovi njih, što je za svaku pohvalu. I program obuke za emancipaciju žrtava i prevenciju županskog, dožupanskog i gradonačelničkog hadezeovskog nasilja započeo (vodila ga Vedrana Rudan, regularnost provođenja nadgledao Dragan Zelić, rezultate programa komentirao Žarko Puhovski), sve krenulo super, i onda potop! Grom i pakao! Dođoše na prijevaru, krađom izbora ovi na vlast, da nas upropaste, destruiraju, da zgaze ljudska prava, prava žena, LGBTIQ osoba i drugih manjina, pa i prava životinja!

Oni su svi protiv Istanbulske konvencije! Zamislite! Sram ih bilo! Zato da mogu mlatiti unaokolo! Oni bi samo mlatili! Jedino im je to na umu! I ne bi dečkima dali da se vole s dečkima, a curama da se vole s curama!? Prokleti desničari, ustaše, fašisti, Thompsona slušaju, viču „Za dom spremni!“ Hoće zaštitu obitelji i nerođene djece!? Sram ih bilo!

Joooj, kako su to nekad Tito i Staljin rješavali, to su bila vremena!

Ni mi ne znamo što piše u toj Istanbulskoj konvenciji, al’ smo opet „ZA“, jer vjerujemo svojim vođama! Istanbulska konvencija je naš NOVI MANIFEST! Ona je brana protiv fašizma! Živio Istanbul! Daire u ruke, drugovi, ‘ajmo svi u glas:

Teşekkürler Istanbul, teşekkürler Erdogan, teşekkürler Turska!

Ali, moramo se upitati do kada ćemo ovo trpjeti drugovi ljevičari, anarhisti, komunisti i ostali demokrati, ljubitelji slobode i antifašisti!?

Zašto još uvijek šutimo! Što čekamo!?

Okupimo se na ulicama! Idemo rušiti Vladu, HDZ, župane, dožupane (bivše i buduće) i ne samo njih, nego i sve ostale koji su HDZ! Vidite da oni smišljeno provode nasilje nad nama!

Džaba se Rada Borić, Sandra Benčić, Sarnavka, Teršelićka i drugi naši požrtvovni aktivisti bore za dostojanstvo osobe i zaštitu svih ugroženih vrsta (kako ljudskih, tako i životinjskih), AKO NEMAJU NAŠU MASOVNU PODRŠKU!

‘Ajmoooooooooooooo, Pernar, Sinčić, Runtić, Stazić, Maras, Kapović, kakvo je to oklijevanje!? Orepiću, preuzmi kormilo i reagiraj PROMPTNO! Povedite mase, drugovi, zar ne vidite da raja jedva čeka! Ne možemo više trpjeti ovaj teror, hadezeovskog, županskog i dožupanskog nasilja i gradonačelničkog, bre! Vidite što nam rade! Danas žena, sutra kućni ljubimac, preksutra Vi, dragi građani. Tako to ide. Kod njih.

No pasaran! Hasta la vista! Bandiera rossa! Meni je pukla cijev u kući prošle godine. Mi ćemo snositi posljedice, a nakon što nas se kazni mi ćemo promijeniti zakon, jer to možemo. Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država. Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora. Biti Hrvat ne znači biti slijepo sebičan, znači biti racionalan i, ako hoćete, biti proračunat. Mi nismo guske u magli nego prije Airbus u magli. Čak i da ne radimo ništa, nešto će se dogoditi. Kad jednom odem s vlasti, želio bih da me ljudi ne pamte po ničemu. Moramo pospremiti nered star 20 godina, a to je i za pametnije tipove od mene velik zalogaj. Najbolji državnici dolaze na najzahtjevnije poslove u pravilu nespremni jer niste nikad ni svjesni što vas sve čeka. Ministra Jakovinu smo morali izgurati s veslom, jer se opirao tome da ide na Bali. Fućka mi se za ‘Za dom spremni’. Imat’ će pakao! MI ILI ONI!

Tako je govorio (ne Zaratustra) Zoki (a ovo je samo beznačajno mali dio na razini 0,0005 promila iz njegova prebogatog opusa), naš idol, fajter, ledolomac, alfa mužjak! I nećemo se smiriti dok nam se ne vrati na čelo! Ovaj Amer, PR-ovac, kad ga malo nafrizira, izbrusi, izgladi mu imidž, konsolidira ga i uštopa, pa tako uglancanog, smirenog i pametnog pusti pred publiku, vlast će sama pasti u krilo esdepeju.

I onda ima sve da raste (što ne treba rasti) i da se spušta (ono što treba rasti), prema potrebi, a hadezeovsko župansko, dožupansko i gradonačelničko nasilje bit će stvar prošlosti, zauvijek.

Jer jedino mi imamo koncesiju na ljudska prava, slobode i humanizam, svi drugi su aut.

I Lalovca ćemo prebaciti u HDZ, tako da nam ne kvari prosjek i da ostanemo čisti kao suza!

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari