Pratite nas

Satira

Break news today: Županov retriver nasmrt izgrizao susjedovog pekinezera!!!

Objavljeno

na

Na noge građanke, građani i građančići!!!

Izađimo na ulice i svojim legitimnim, demokratskim, humanističkim, ljevičarskim nasiljem spriječimo ono negativno, desničarsko, retrogradno, talibansko, hadezeovsko nasilje!

Ne dopustimo da nam to rade!

Zamislite, ne samo da je onaj župan krvnički tukao ženu a Plenki joj nije htio pomoći (iako je mail o tomu stigao u njegov ured još 30. svibnja), ne samo da su istom tom županu u kući našle dvije puške i pištolj (plus streljivo, mobitel, privjesak za ključeve i tko zna što sve još), ne samo da je njegov sin (prije zadnjih lokalnih izbora) tvrdio kako mu je (čujte ovo vi koji još niste čuli!) „bog poslao sms s molbom da postane gradonačelnik“, nego, ni to mu nije bilo dosta! On, zamislite, koristi i kućnog ljubimca kako bi provodio program nasilja u županiji kojoj je na čelu! (U povjerenju: postoje indicije da je povezan i s ISIL-om, samo informacija nije provjerena, pa nek ostane među nama).

Ono što danas, nakon svega izaziva novi šok je upravo ta vijest koju sam primio.

Break news today!!!

Preko svoga specijalnog doušnika (radio u SDB-u 80-ih, pouzdan momak, Titov pionir, Manolićev kadar), doznajem kako je njegov (županov) agresivni zlatni retriver (muškog spola, star tri godine) do smrti izgrizao malenu kujicu pekinezerku od prvog susjeda (bijele boje, stara samo 8 mjeseci – odaziva se na „Lily“)!

Zamislite!?

Poznato je da retriveri nisu agresivna vrsta pasa, ali tko zna što mu je župan ubrizgao, tko zna kakvo je stimulativno sredstvo upotrijebio kako bi jadnu životinju doveo u stanje agresije!

Zamisli, nacijo! Kakav je to mentalni sklop, koja je to razina! Navesti životinju uz pomoć kemijskih stimulativnih sredstava na nasilje! Napraviti od sirotog zlatnog retrivera krvoločnog terminatora! To može samo hadezeovac!

Ljudi, ima li toga igdje osim kod nas!?

Mi idemo u sunovrat!

I sve to otkad su ovi zasjeli na vlast! Prije bilo milina (u vrijeme Zokija), jedino malo oni foliranti (što iz dosade sjede u invalidskim kolicima) tamo u Zagrebu po Savskoj i oko nje pravili lom, inače, drugo sve super. Stopa rasta padala, zaduženost rasla, demografija se popravila (više umiralo nego se rađalo), broj LGBTIQ osoba također porastao, sve što nije trebalo išlo gore, što nije trebalo išlo dolje…Milina jedna.

Sve vrste nasilja – posebno župansko, dožupansko i gradonačelničko nasilje bilo je u drastičnom opadanju, čak se javio suprotan trend, pa su supruge tukle muževe na funkcijama a ne ovi njih, što je za svaku pohvalu. I program obuke za emancipaciju žrtava i prevenciju županskog, dožupanskog i gradonačelničkog hadezeovskog nasilja započeo (vodila ga Vedrana Rudan, regularnost provođenja nadgledao Dragan Zelić, rezultate programa komentirao Žarko Puhovski), sve krenulo super, i onda potop! Grom i pakao! Dođoše na prijevaru, krađom izbora ovi na vlast, da nas upropaste, destruiraju, da zgaze ljudska prava, prava žena, LGBTIQ osoba i drugih manjina, pa i prava životinja!

Oni su svi protiv Istanbulske konvencije! Zamislite! Sram ih bilo! Zato da mogu mlatiti unaokolo! Oni bi samo mlatili! Jedino im je to na umu! I ne bi dečkima dali da se vole s dečkima, a curama da se vole s curama!? Prokleti desničari, ustaše, fašisti, Thompsona slušaju, viču „Za dom spremni!“ Hoće zaštitu obitelji i nerođene djece!? Sram ih bilo!

Joooj, kako su to nekad Tito i Staljin rješavali, to su bila vremena!

Ni mi ne znamo što piše u toj Istanbulskoj konvenciji, al’ smo opet „ZA“, jer vjerujemo svojim vođama! Istanbulska konvencija je naš NOVI MANIFEST! Ona je brana protiv fašizma! Živio Istanbul! Daire u ruke, drugovi, ‘ajmo svi u glas:

Teşekkürler Istanbul, teşekkürler Erdogan, teşekkürler Turska!

Ali, moramo se upitati do kada ćemo ovo trpjeti drugovi ljevičari, anarhisti, komunisti i ostali demokrati, ljubitelji slobode i antifašisti!?

Zašto još uvijek šutimo! Što čekamo!?

Okupimo se na ulicama! Idemo rušiti Vladu, HDZ, župane, dožupane (bivše i buduće) i ne samo njih, nego i sve ostale koji su HDZ! Vidite da oni smišljeno provode nasilje nad nama!

Džaba se Rada Borić, Sandra Benčić, Sarnavka, Teršelićka i drugi naši požrtvovni aktivisti bore za dostojanstvo osobe i zaštitu svih ugroženih vrsta (kako ljudskih, tako i životinjskih), AKO NEMAJU NAŠU MASOVNU PODRŠKU!

‘Ajmoooooooooooooo, Pernar, Sinčić, Runtić, Stazić, Maras, Kapović, kakvo je to oklijevanje!? Orepiću, preuzmi kormilo i reagiraj PROMPTNO! Povedite mase, drugovi, zar ne vidite da raja jedva čeka! Ne možemo više trpjeti ovaj teror, hadezeovskog, županskog i dožupanskog nasilja i gradonačelničkog, bre! Vidite što nam rade! Danas žena, sutra kućni ljubimac, preksutra Vi, dragi građani. Tako to ide. Kod njih.

No pasaran! Hasta la vista! Bandiera rossa! Meni je pukla cijev u kući prošle godine. Mi ćemo snositi posljedice, a nakon što nas se kazni mi ćemo promijeniti zakon, jer to možemo. Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država. Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora. Biti Hrvat ne znači biti slijepo sebičan, znači biti racionalan i, ako hoćete, biti proračunat. Mi nismo guske u magli nego prije Airbus u magli. Čak i da ne radimo ništa, nešto će se dogoditi. Kad jednom odem s vlasti, želio bih da me ljudi ne pamte po ničemu. Moramo pospremiti nered star 20 godina, a to je i za pametnije tipove od mene velik zalogaj. Najbolji državnici dolaze na najzahtjevnije poslove u pravilu nespremni jer niste nikad ni svjesni što vas sve čeka. Ministra Jakovinu smo morali izgurati s veslom, jer se opirao tome da ide na Bali. Fućka mi se za ‘Za dom spremni’. Imat’ će pakao! MI ILI ONI!

Tako je govorio (ne Zaratustra) Zoki (a ovo je samo beznačajno mali dio na razini 0,0005 promila iz njegova prebogatog opusa), naš idol, fajter, ledolomac, alfa mužjak! I nećemo se smiriti dok nam se ne vrati na čelo! Ovaj Amer, PR-ovac, kad ga malo nafrizira, izbrusi, izgladi mu imidž, konsolidira ga i uštopa, pa tako uglancanog, smirenog i pametnog pusti pred publiku, vlast će sama pasti u krilo esdepeju.

I onda ima sve da raste (što ne treba rasti) i da se spušta (ono što treba rasti), prema potrebi, a hadezeovsko župansko, dožupansko i gradonačelničko nasilje bit će stvar prošlosti, zauvijek.

Jer jedino mi imamo koncesiju na ljudska prava, slobode i humanizam, svi drugi su aut.

I Lalovca ćemo prebaciti u HDZ, tako da nam ne kvari prosjek i da ostanemo čisti kao suza!

Zlatko Pinter

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Satira

Telepiromanija (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Antifašizam u Hrvata u 3D projekciji ili kako je hrvatska država jednim potezom riješila problem požara. Zauvijek.

Nakon podizanja skandalozne optužnice protiv mlade djevojke za navodno paljenje srpskih sela u okolici Benkovca i to potaknuta mržnjom, dogodio se ovaj slučajni razgovor.

Zanimljivo je da je u tim selima viđena tek sutradan nakon izbijanja požara pa je ovaj slučaj moguće objasniti jedino natprirodnim sposobnostima.

Ovih je dana zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 25-godišnakinje koju tereti da je u kolovozu u neubrojivom stanju upaljačem potpalila požar u mjestu Brgud kod Benkovca.

U optužnici se navodi kako je djevojka bila motivirana činjenicom da tamo živi većinsko srpsko stanovništvo koje je smatrala odgovornim za paljenje njezine kuće u obližnjem mjestu Lisičiću tijekom Domovinskog rata.

Zanimljivo je da je ova djevojka uhićena dan nakon što je na istom području uhićena skupina srpskih mladića koji su potpalili nekoliko požara. Očito u maniri stare jugoslavenske škole novinarstva, ovaj je slučaj iskorišten kako bi svi vodeći tzv. hrvatski mediji uz ovu priču objavili naslov ‘Hrvatica palila srpska sela iz mržnje’. Odjednom je pozornost javnosti sa srpskih piromana prebačena na jednu djevojku koju se pod skroz sumnjivim okolnostima tereti za podmetanje požara.

Podmetanje požara: Sumnja da je priznanje Josipe Žilić nasilno iznuđeno

Evo što je nakon podizanja optužnice na svojem facebook profilu napisao njen odvjetnik Mate Knezović:

Večernji je već osudio moju klijenticu. Vrlo interesantno. Već sam u javnost iznio slijedeće činjenice:

 • moja klijentica je rođena u mješovitom braku;
 • više puta je izjavljivala da je prema njoj primijenjena nezakonita sila;
 • već treći mjesec je pritvorena, iako nema nikakvih dokaza da bi ponovila isto ili teže kazneno djelo;
 • usprkos boravku u bolničkom zatvoru ne daju joj nikakvu dokumentaciju o njezinom zdravstvenom stanju (povijest bolesti, otpusno pismo i dr.).

Svima je jasno da se ovakvim medijskim obmanama stvara pokušaj izjednačavanja krivnje između onih koji su ljetos palili Hrvatsku iz nacističkih razloga i Hrvata koji su ulagali nadljudske napore da im ne izgore gradovi i sela. Prema informacijama kojima raspolažem Srbi su pušteni. Jedan od njih je bio neubrojiv (slučaj Marijan), no nije završio ni u pritvoru.

Očekujem da će Državno odvjetništvo informirati zainteresiranu javnost za ostale uhićene:

  • Jesu li osumnjičeni?
  • Jesu li podignute optužnice?
  • Jesu li na slobodi?
  • Koje Državno odvjetništvo je mjerodavno i sl.?

Projekt Velebit

Zašto gori samo na prostoru gdje se distribuira tjednik “Novosti”? (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Kultura

CRVENA GUSJENICA

Objavljeno

na

Objavio

Suvremeni političko-cvrkutački igrokaz

Sudjeluju:

CROATINO, u moru domaćih klaunova i vucibatina poželjan je kakav novi smijehokazivatelj
JADRANKA KOSOR, ljubiteljica broševa, poreza od 1 %, raspuštenica i političarka, cvrkutašica
INES STRENJA LINIĆ, liječnica, MOST-ovka, poziva se na Voltairea, cvrkutašica
GLUPANA GLASI, tajanstvene osobe koje se predstavljaju kao „narod“ – poznatiji kao trolovi i provokatori, cvrkutaši

Na sceni su Jadranka Kosor, Ines Strenja Linić, Glupana glasi, a tu se uokolo mota i Croatino, on započinje ovaj igrokaz kao pravi profesionalni „konferansijer“:

CROATINO:
Pozdrav svima, dragi moji,
tuj se spravljaju gadni boji!
Homo politicus Croatos
navukao ogromnu suknju,
proviruje iz mraka kroza luknju

Gle, gle, bit će ovdje svega,
zlo se valja priko brega
Homo politicus Croatos
Ne će u nas biti veseli tanci,
nego toljage, noži i lanci!

No što to divojke ove velju,
vražju su dočarale želju
Homo politicus Croatos
Tiho, ljudi, dajte sad mira
čujmo što ih grdo dira!

JADRANKA KOSOR: A i to voženje kutija s nekakvim potpisima u dječjim kolicima s dekicama…

CROATINO:
Misli li ova na Vigilare?
A-ha, tako mi ofucane fukare,
ova savjest ne mijenja…
A što će reći gđa Strenja!

GLUPANA GLASI:
Frizura uvijek postojana!…
Vratite se u politiku!…
Samo dajte!…

CROATINO: Tišina, bando trolovska!

INES STRENJA LINIĆ: Na žalost oni su preagresivni ali smo i mi pretihi!

CROATINO: I bolje je za vas!… Čekaj malo, tko „oni“, tko „mi“…?

JADRANKA KOSOR: Sablasno postaje simbol svega što se oko nas, u tišini, događa.

GLUPANA GLASI:
E da, u tišini!…
Jezovite stvari se događaju!…
Vaša vlada bila je svemirski brod za ovo!…
Dajte se vratite!…

JADRANKA KOSOR: E baš vam zahvaljujem!

CROATINO: Kamo i kome da se vrati, kome ova još treba?

INES STRENJA LINIĆ: Da će borba s tim ultrakonzervativcima biti laka – ne će!

CROATINO: Ideeeššš!? „Bit će rata, kažu svi…“

JADRANKA KOSOR: Možda.

CROATINO: Lapača, nikada nije bila sigurna!

INES STRENJA LINIĆ: Sad je sve na nama – ima i nas!

CROATINO: A-ha, je li to MI ili ONI? Nešto mi je poznato, bilo nedavno na dalekovidnici… Ma koji je to mudrijaš izvalio, zmija ga izvalila?!

JADRANKA KOSOR: Ali se ne vidite i ne čujete!…

Tišina. Nitko nije niti trepnuo. Ines Strenja Linić odlazi. Jadranka Kosor glanca svoj novi broš, odlazi i ona. Glupana glasi izumiru. Croatino gleda kako bi se i on čim prije izgubio.

CROATINO:
Što taj narod mira nema,
zlo se u nas opet sprema
Homo politicus Croatos
Neki ljudi svašta izvale,
ne znaju kakve su budale!

Hajde sad domu svome, gasi svjetlo da se manje sramota vidi, najbolje je da

svršimo!

Autor: Siniša Posarić

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari