Connect with us

Britanci popljuvali Hrvatsku: Bolesna Hrvatska. Veliki nered

Published

on

Britanski tjednik piše o stanju hrvatske ekonomije u kontekstu nedavnog summita u Dubrovniku, gdje su se okupili predsjednici zemalja regije i njemačka kancelarka Angela Merkel, te zaključuje kako Hrvatska “nije dobro”.

pljuvanje

Zoran Milanović uživa reputaciju inteligentne osobe, ali ne i vještog političara i komunikatora. Suosjećao je sa žrtvama poplave tako što im je ispričao da je i njemu jednom pukla cijev”, piše britanski tjednik “The Economist” – inače omiljeno štivo premijera Zorana Milanovića – u tekstu pod naslovom: “Bolesna Hrvatska. Veliki nered”.

Pišu o stanju hrvatske ekonomije u kontekstu nedavnog  summita u Dubrovniku, gdje su se okupili predsjednici zemalja regije i njemačka kancelarka Angela Merkel, te zaključuju kako Hrvatska “nije dobro”. Navode da je Milanović kao novi premijer u prosincu 2011. obećao bolne ali nužne reforme, no da je do danas malo toga učinjeno. Pišu da Hrvatska nije doživjela uzlet nakon ulaska u EU i zbog neprovođenja reformi.

Economist upozorava kako Milanovićeva vlada, baš kao i sve druge od kraja rata 1995., nije riješila problem glomazne državne administracije i prevelikog broja gradova i općina. Vlada nema volje, pišu, slomiti snažne interesne grupe, poput sindikata, koje se odupiru bilo kakvoj promijeni. Navode nedavni primjer Vladine kapitulacije pred čistačicama koje su trebale biti “outsourcane”.

VečernjiList

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari