Connect with us

Iz Svijeta

Britanija najavila novu rundu sankcija Rusiji

Objavljeno

-

Hina/Epa

Ujedinjeno Kraljevstvo u utorak je najavilo novu rundu sankcija pojedincima i stranim tvrtkama koje opskrbljuju ruske snage oružjem i ostalom robom potrebnom Rusiji u ratu u Ukrajini.

Sankcije britanskog ministarstva vanjskih poslova bit će usmjerene na dodatnih 25 osoba i tvrtki, od kojih su 22 izvan Rusije. Osobito se to odnosi na pojedince i tvrtke u Turskoj, Iranu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bjelorusiji. Na meti Britanije su iranski proizvođač bespilotnih letjelica Paravar Pars i sedam njegovih rukovoditelja, pod američkim sankcijama od veljače, te dvije tvrtke izvoznice mikroelektronike sa sjedištem u Turskoj.

Tvrtkama koje djeluju u Ujedinjenom Kraljevstvu sankcijama je zabranjeno osnivanje zaklada ili sličnih dogovora, a zamrznuta im je i imovina, što uključuje i blokadu imovine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vlada je uvela sankcije nizu pojedinaca, među kojima je švicarski državljanin Anselm Oskar Schmucki, zbog financijskih usluga preko tvrtke DuLac Capital Ltd. sa sjedištem u Švicarskoj.

Slovački državljanin Ašot Mkrtičev sankcioniran je “zbog umiješanosti u pokušaj sklapanja sporazuma o opskrbi oružjem između Sjeverne Koreje i Rusije”, piše u priopćenju za javnost Foreign Officea.

“Današnje sankcije dodatno će smanjiti ruski arsenal i zatvoriti mrežu opskrbnih lanaca koji podupiru obrambenu industriju predsjednika Putina”, rekao je britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly.

“Svi oni koji podupiru ruski vojni stroj ne mogu se nikamo skriti.” Ujedinjeno Kraljevstvo, koje je i glavni pomagač Ukrajini u borbi protiv ruske agresije, od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022. do danas već je sankcioniralo više od 1600 tvrtki i osoba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari