Connect with us

Iz Svijeta

Britanski parlament odbio sve alternativne prijedloge za ‘Brexit’

Objavljeno

-

Britanski je parlament kasno u srijedu navečer odbio sve alternativne prijedloge za Brexit, izvijestio je Reuters. Radi se, poznato je, o nekoliko prijedloga koji su bili predstavljeni kao alternativa planu Therese May, koji je dvaput odbije.

U srijedu navečer odbijeni prijedlozi bili su različiti, od izlaza bez sporazuma, preko očuvanja carinske unije, do dvogodišnjeg prijelaznog razdoblja.

Za izlazak bez sporazuma 160 glasova je bilo za, a 400 protiv, dok je prijedlog zajedničkog tržišta 2.0, a što je blizu sporazumu koji EU ima s Norveškom, podržalo 188 glasača, a odbilo njih 283.

Nadalje, zajedničko ekonomsko tržište (EFTA i EEA) podržalo je 65 zastupnika, a odbilo 377, dok je za prijedlog laburista, koji su predložili da se sačuva carinska unija, pozitivno glasalo 237 glasača, a negativno njih 307.

Opoziv članka 50, odnosno povratak u članstvo EU podržalo je 184 zastupnika, a odbilo 293. Isto tako, za drugi je referendum bilo 268 glasača, protiv njih 295 (taj je prijedlog dobio najviše glasova zastupnika). Na kraju, dvogodišnje prijelazno razdoblje podržalo je 139 zastupnika, a odbilo njih 422.

Brexit se trebao dogoditi krajem ožujka, no Europska unija produžila je taj rok pa se i dalje spominje više datuma u travnju i svibnju.  (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas