Pratite nas

Reagiranja

Brkić o Ilčiću: ‘Nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici’ svima dociraju

Objavljeno

na

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić oštro je odgovorio na kritike Hrastovca Ladislava Ilčića, koji je napustio savjetničko mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova.

“Nije to nikakav raskol, već početak kampanje za lokalne izbore. G. Ilčić se očito probudio iz zimskog sna pa s jedne strane koristi benefite. Do jučer je bio savjetnik i uredno je primao plaću, a sad odjednom taj partnerski odnos zbog kojeg je i bio savjetnik odjednom nije vjerodostojan. To govori o njemu i njegovoj vjerodostojnosti”, kaže Brkić, prenosi N1

Na pitanje ne misli li da je HDZ napravio zaokret u odnosu na demokršćanski smjer.

“Koliko ja znam, ne, ali izgleda da su uvijek bolji ovi koji su nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici pa svima dociraju, ali to govori samo o njemu”, kazao je.

Bi li Hrast bio u Saboru da nije HDZ-a, upitan je zatim.

“Mislim da cijela javnost zna da Hrast ne bi bio u Saboru bez HDZ-a”, odgovara.

Na kritike Ilčića, da HDZ ne stavlja obiteljske i druge vrijednosti u prvi plan kaže da je HDZ demokršćanska stranka desnog centra, koja ima svoje tradicionalne vrijednosti, ideologiju i politiku, te “koliko ja znam, a recimo da ipak nešto znam o HDZ-u, politika te stranke se nije nimalo promijenila u odnosu na te vrijednosti”.

Svatko na političkoj sceni, dodaje, ima pravo na svoj stav, ali njega treba staviti u kontekst vremena i okolnosti, a to su u ovom slučaju – lokalni izbori.

“Da bi nešto postigao, očito se mora distancirati od HDZ-a s jedne strene, a s druge, kad su u pitanju benefiti, onda ih itekako koristi”, kazao je Brkić.

Ladislav Ilčić dao ostavku na mjesto posebnog savjetnika Davora Ive Stiera

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari