Pratite nas

Komentar

Brkić: Most se pokazao kao opozicija u vlastitoj poziciji

Objavljeno

na

Kriza vlasti je pretežak termin. U svakoj državi potrebna je politička stabilnost. Dogodila su se samo određena pomjeranja u izvršnoj vlasti i imenovani su državni tajnici koji će obnašati dužnosti do imenovanja novih ministara, komentirao je današnje događaje na političkoj sceni Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, piše HRT.

O izjavi Vlahe Orepića da se “Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod više nego ikad treba promptno reagirati, jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti” Brkić je rekao da je izjava dokaz o tome kako pojedinci iz Mosta funkcioniraju. Na jedan način, Orepić je unio u praksu ono što se nikad nije dogodilo – maltene poziva na puč, no hvala Bogu nema veliku potporu, pa to više govori o njemu, ocijenio je.

Ako je ikad potrebna stabilnost, to je sad kad su nam svi pokazatelji krenuli uzlazno. Možete misliti kako je ta njegova izjava odjeknula. Moramo smiriti tenzije, paziti da se ne destabilizira situacija, da oni koji obnašaju vlast budu odgovorni ljudi i da imaju povjerenje obnašatelja vlasti.

Smatra da je inicijativa za prkupljanje potpisa za opoziv Bože Petrova i za imenovanje Gordana Jandrokovića predsjednikom Sabora zahtjevna operacija, koju treba voditi hladne glave i bez likovanja. Smatra da Petrov kao odgovoran čovjek mora i u skladu s tim postupiti, nada se da će tu točku odmah staviti na dnevni red.

Sljedeća će faza biti formiranje parlamentarne većine, kaže i najavljuje razgovor sa svim strankama osim sa SDP-om. Dosad je HDZ bio korektan partner, s maksimalnim povjerenjem u Most kao partnera. Most je taj koji destabilizira, smatra.

Most bi s jedne strane participirao u vlasti kad mu paše, a kad ne, onda bi tu istu vlast kritizirao. Ako ste dio vlasti morate zajedno nositi breme odgovornosti. Most se pokazao kao opozicija u vlastitoj poziciji, nažalost, kazao je Brkić.

Gostujući u večernjem Dnevniku, predsjednik kluba zastupnika MOST-a Miroslav Šimić nije se složio s tvrdnjom Milijana Brkića da su se mostovci ponašali kao opozicija u vlasti. Smatra da su se zastupnici ponašali odgovorno.

Ne zna na temelju čega se stječe dojam da MOST ne odustaje od vlasti. “Vjerujem da smo mi, koji smo prošle godine odlučili o raspuštanju Sabora i odrekli se saborskih fotelja danas imamo situaciju da su naši ministri dali ostavke jer su se odgovorno ponijeli i na taj način riješili potencijalnu ustavnu krizu u koju nas je uveo predsjednik vlade Andrej Plenković svojim neustavnim ponašanjem. Mislim da smo vrlo jasno rekli da nam nije do vlasti, nego do odgovornosti i u ovm slučaju do zaštite hrvatskog ustava i interesa hrvatskih građana. Što se tiče bilo kakvog preslagivanja mi o tome ne razmišljamo. Predsjednik vlade je rekao da ima novu većinu i mi čekamo da on to dokaže”, istaknuo je.

“Ne pregovaramo s SDP-om i ne znam na temelju čega je netko mogao doći do tog zaključka”, dodao je.

“Ako je netko pokazao da mu nisu na prvom mjestu fotelje onda je to MOST”, zaključio je.

HRT

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari