Pratite nas

Komentar

Brkić o Kuščeviću: Nisam pobornik ganjanja vještica

Objavljeno

na

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u srijedu uoči sastanak užeg vodstva HDZ-a o slučaju ministra uprave Lovre Kuščevića, kako on nije pobornik “ganjanja vještica”, te da je potez HNS-a koji je putem medija zatražio Kuščevićevu smjenu, neodgovorno ponašnje koalicijskog partnera, jer, dodao je Brkić, ‘narod nas nije birao da se svađamo preko medija i prepiremo nego da rješavamo probleme’.

“Što se tiče konkretno Lovre Kuščevića ja nikad nisam pobornik ganjanja vještica, nikakav lažni prorok ja nisam, ne mogu govoriti o nečemu na osnovu medijskih natpisa uz dužno poštovanje prema istraživačkom novinarstvu dok se ne upoznam sa činjenicama. I spustimo loptu na zemlju, pa sačekajmo, pa ćemo onda vidjeti”, kazao je Brkić novinarima prije sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se trebalo raspravljati o ministru uprave i političkom tajniku HDZ-a Lovri Kuščeviću i zahtjevu HNS-a za njegovom smjenom.

Rekao je da on, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, nije razgovarao s Kuščevićem.

Na pitanje treba li HNS ostati u Vladi, nakon ultimatuma, Brkić kaže da je to isto po njemu “jedno od neodgovornih ponašanja koalicijskog partnera”.

Jer ako ste s nekim u partnerskom odnosu, naglasio je Brkić, “onda sigurno nećete preko medija slati poruke”.

“S druge strane, odgovorno ponašanje bi bilo da su koalicijski partneri prvo obavili sastanak s predsjednikom hrvatske Vlade, koji im je u konačnici i dao mogućnost da budu u koaliciji, a tek onda zajedno izišli prema medije, kojima je itekako potrebno reći što se dogovorilo u koaliciji. Ali, na ovakav način prvo preko medija, pa onda da se raspravi, mislim da je to nekorektno, neodgovorno. U konačnici, narod nas nije birao da se svađamo preko medija i prepiremo nego da riješavamo probleme hrvatskog naroda”, zaključio je Brkić

(Hina)

 

Kušćević: Iz ove fabricirane i umjetno stvorene krize ćemo izaći svi jaći

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari