Connect with us

Komentar

Milijan Brkić: Spriječit ćemo povratak SDP-ove tiranije

Objavljeno

-

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u četvrtak, prije početka sjednice Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća na kojima će se odlučiti o načinu izbora novog predsjednika HDZ-a, da će na to mjesto doći najbolja osoba unutar stranke koja će spriječiti da se “SDP i njegova tiranija vrati na vlast”, a da će o načinu izbora odlučiti većina.

[ad id=”93788″]

“Odluka još nije donesena, bit će onako kako većina odluči”, kazao je Brkić odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice.

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, uže Predsjedništvo HDZ-a jutros je odlučilo da će se novi šef HDZ-a birati po principu jedan član jedan glas 17. srpnja.

Što se tiče odgovornosti, bilo dobro da i druge stranke uče od HDZ-a, rekao je Brkić i naglasio da će članstvo stranke za svog predsjednika izabrati najbolju osobu za tu funkciju.

“To će biti najbolja osoba unutar HDZ-a, koju će iznjedriti članstvo, koja će u sučeljavanju pobijediti predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i spriječiti da se SDP i njegova tiranija vrati na vlast”, rekao je.

Na novinarski upit može li Andrej Plenković parirati Milanoviću, odgovorio da to može i bilo koji drugi.

Milinović: Članovi HDZ-a ne smiju dopustiti da im se nametne predsjednik

Darko Milinović kazao je da su Ante Sanader, Nediljko Dujić, Božidar Kalmeta i on, pobjednici izbora u zadnjih 20 godina, danas jednoglasno u ime devete izborne jedinice odlučili da se novi predsjednik bira po načelu “jedan član – jedan glas” te da izbori u HDZ-u budu 10. ili 17. srpnja.

Milinović nije želio odgovoriti na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, rekao je da o tome nisu razgovarali.

Pozvao je 200.000 članova stranke da ne dopuste da bilo tko nametne predsjednika HDZ-a, neka predsjednik bude onaj, poručio je, “koji je zadnjih 20 godina i lijegao i ustajao s HDZ-om i onaj koji je krvario za HDZ u proteklom periodu”.

Milinović je kazao da će njegova izborna jedinica vidjeti tko su sve kandidati za predsjednika te odlučiti hoće li ići i sa svojim kandidatom. Nije decidirano odgovorio na upit je li Plenković njegov izbor ili ne, kazavši kako Plenković ima karakteristike potrebne za predsjednika HDZ-a jer je uz ostalo dipolomat i poliglota.

Neozbiljnim smatra svakog tko se kandidirao dok još nije počeo izborni proces ili dok je Karamarko još bio predsjednik.

“Duboko ću promisliti i svoju odluku ću najprije priopćiti Anti Sanaderu, Nediljku Dujiću i Božidaru Kalmeti. Ozbiljno ću razgovarati s Brkićem, bez njega to neću odlučiti, te s potpredsjednikom stranke Tomislavom Čuljkom”, rekao je Milinović.

Zlatko Hasanbegović je rekao da će biti za svakog onog kandidata za predsjednika HDZ-a koji će u svom programu, osim bitnih stvari, biti i protiv Trga maršala Tita.

Potpredsjednik stranke Josip Bilaver kazao je da je skloniji da se predsjednik stranke izabere po načelu “jedan član – jedan glas”, o čemu će danas odlučiti na najvišim tijelima stranke.

Sanja Putica drži da u stranci imaju dovoljno kvalitetnih ljudi koji mogu pobijediti SDP i lijevu koaliciju na budućim izvanrednim parlamentarnim izborima.

Kalmeta: Uz pravog kandidata pobjedit ćemo SDP

Član Nacionalnog vijeća HDZ-a Božidar Kalmeta izjavio je pak da HDZ uz čovjeka kojeg hoće birači i stranka može pobjediti SDP na izvanrednim parlamentarnim izborima.

“Uvjeren sam da će HDZ uz pravog kandidata i predsjednika, čovjeka kojeg hoće birači i stranka, pobjediti na idućim parlamentarnim izborima”, kazao je Kalmeta novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Na novinarski upit kako komentira izjavu Zlatka Hasanbegovića da će podržati onog kandidata koji se bude zalagao za promjenu imena Trga maršala Tita odgovorio je kako to u ovom trenutku nije važno i prioritetno pitanje. Poručio je da ima puno drugih važnijih i prioritetnijih pitanja koja muče Hrvatsku, na što bi odgovor trebao imati budući predsjednik HDZ-a.

Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće trebali bi u četvrtak odlučiti o načinu i datumu izbora novog predsjednika stranke.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari