Pratite nas

Događaji

Brok (CDU): Grabar-Kitarović povesti će Hrvatsku u bolju budućnost i ‘prekinuti stare veze’

Objavljeno

na

SKUP POČEO MINUTOM ŠUTNJE ZA ŽRTVE NAPADA U PARIZU

U srijedu navečer održan je završni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u zagrebačkoj dvorani Dom sportova, na kojem se obratila okupljenima prije drugog kruga izbora 11. siječnja.

Završni predizborni skup Kolinde Grabar-Kitaroviæ

Grabar Kitarović je svoj govor započela dijeljenjem dojmova nakon tisuća prijeđenih kilometara po Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Vojvodini. Kaže kako je razgovarala sa tisućama i tisućama ljudi, čula je tisuće i tisuće priča. Ono što je nikako ne veseli jest činjenica da je život u Hrvatskoj težak.

Osvrnula se i na to kako predsjednik Josipović smatra da je takav život u Hrvatskoj pravi put te nastavlja kako su promjene koje su potrebne Hrvatskoj, promjena vlasti. ”Sva sreća da sam u životu naučila izlaziti iz stranputica i labirinata i zato ćemo Hrvatsku odvesti u pravom smijeru”, rekla je Kolinda.

Najavila je kako će predložiti moratorij na ”sve ovrhe, pogotovo za nezaposlene” i održati konferenciju o tome što treba poduzeti u gospodarstvu da bi Hrvatska izašla iz krize. Nastavila je da će Oružane snage i policija biti najbolji jamac sigurnosti i protiv bilo kakvog zveckanja oružja s druge strane granice. Također je napomenula kako će obnoviti savez s Njemačkom, nakon što je prozvala vlast zbog ”lex Perković”.

Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke, obratio se okupljenima pozdravima na hrvatskom. Daul je zahvalio na izrazima sućuti zbog žrtava terorističkog napada u Francuskoj.

“Ovi predsjednički izbori obećanje su za bolju Hrvatsku. Oni će odrediti vašu budućnost i hoće li Hrvatska ići naprijed ili natrag. S Kolindom, Hrvatska ide naprijed. Hrvatskoj je potrebna promjena i obnova”, rekao je Daul. “Morate biti ponosni na jednu takvu osobu u vašim redovima, ona je ta koja će obraniti dostojanstvo hrvatskih građana”, poručio je Daul. “Draga Kolinda, znam da ćeš se boriti protiv korupcije i za pravosuđe koje funkcionira i zato sam uz tebe i zato smo svi uz tebe”, rekao je Daul te izrazio uvjerenje kako će predsjednička kandidatkinja HDZ-a odnijeti izbornu pobjedu.

Okupljenima se obratio i Elmar Brok, predsjednik Europske pučke stranke u Europskom parlamentu. “Ponosan sam biti kod stranke koja je Hrvatskoj donijela slobodu i nezavisnost te omogućila put u Europsku uniju”, izjavio je Brock. “Draga Kolinda, došao sam te podržati jer sam uvijek cijenio tvoj rad u Europskoj uniji”, rekao je Brock te dodao kako se ona zauzimala i pokazala kako ima znanje, ali i simpatičnost.

Brock je prenio pozdrave Helmuta Kohla i Angele Merkel. “Vidio sam da si ti ta koja će Hrvatsku odvesti u budućnost i mladim ljudima dati novu perspektivu, da se Hrvatska vrati na pozornicu i spriječe stare veze, koje ovdje nisu dobrodošle”, rekao je Brock. “Socijalisti svi govore o budućnosti, ali nemaju uspjeha u sadašnjosti”, izjavio je Brock. “Mi iz Europske pučke stranke želimo Europu koja ima budućnost, Europu kršćanstva, snage i prosperiteta”, rekao je njemački predstavnik te istaknuo kako današnji napad u Parizu pokazuje veliku nesigurnost i nedostatak mira u svijetu.

Okupljenima se obratio i Tomislav Karamarko koji je uputio posebne pozdrave braniteljima koji i danas u Savskoj pokušavaju doživjeti zadovoljštinu. “Ova vlast nije ništa drugo do jugonostalgije i jugofilije, dopustila je sebi da relativizira ulogu Franje Tuđmana i branitelja”, rekao je Karamarko, što su okupljeni prekinuli skandiranjem “Izdaja”.

Karamarko se prisjetio kardinala Kuharića, koji je govorio da “se možemo povlačiti, ali to povlačenje ima svoj kraj jer postoji crta iza koje nema povlačenja”. Osjećam da sam s obje pete na toj liniji”, rekao je Karamarko te pozvao na dostojanstvo i borbu za mlade, nezaposlene i invalide. Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako su najboljeg kandidata pronašli u Kolindi Grabar-Kitarović te kako HDZ “tri godine ne zna za poraz” i to zato jer su se vratili svojim temeljnim doktrinama. “Vjerujte mi, prijatelji, mi ćemo ih razmontirati na idućim parlamentarnim izborima”, rekao je Karamarko te napomenuo kako će sadašnjoj vlasti biti žao kad se dogodi kraj “lažne socijaldemokracije u Hrvatskoj”. Predsjednik HDZ-a izrazio je uvjerenje u izbornu pobjedu. (Direktno.hr/Kamenjar.com)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Hrvatska predsjednica poziva na Pantovčak Hrvate iz BiH

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u subotu 2. prosinca će, prvi put, otvoriti vrata Pantovčaka Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, objavljeno je na njezinom Facebook profilu.

Povod i razlog za prijam Hrvata iz BiH hrvatska predsjednica nije obznanila, a njezinom službenom Facebook profilu tek je osvanula najava samog događaja:

“U subotu, 2. prosinca 2017. godine Ured predsjednice Republike Hrvatske otvara svoja vrata Hrvatima iz Bosne i Hercegovine.

Zainteresirani svoj dolazak moraju prijaviti putem obrasca koji se nalazi u na internetskoj stranici u prilogu. Popunjeni obrazac potrebno je poslati na e-mail [email protected] ili putem faksa broj 385 1 4565 159 najkasnije do nedjelje, 26. studenoga 2017. godine”.

Kolinda Grabar – Kitarović svoj ured bh Hrvatima otvar svega tri dana nakon izricanja presude herceg-bosanskoj šestorki u Haagu.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

Konferencija ‘Mi ostajemo u Hrvatskoj’

Objavljeno

na

Objavio

Upravo je u tijeku konferencija “Mi ostajemo u Hrvatskoj” pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Ova konferencija je peta po redu u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska, a održava se od 20. do 24. studenog u Zagrebu, a zamišljena je kao niz događaja poput okruglih stolova, debata i panel-rasprava u trajanju od četiri dana na kojima se raspravlja o aktualnim društvenim temama.

Dosad održani događaji:

Prvi dan konferencije 20.11. otvorili su uspješni doktori znanosti, poduzetnici, entuzijasti i studenti događajem Suprotiva Govori. Tako nam je, primjerice, dr.sc. Anita Ruso, povjesničarka umjetnosti s doktoratom pariške Sorbonne, objasnila zašto je ipak parišku svakodnevicu odlučila zamijeniti Zagrebom, a Nediljko Marković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, objasnio da mu sto života ne bi bilo dovoljno da se nagleda ljepota Hrvatske i da mu to ne dopušta da se prestane boriti za nju i izgrađivati je na bolje.

Teme motivacijskih govora, po uzoru na popularni TedTalk, bile su: vlastiti uspjeh, osobni i profesionalni razvoj u inozemstvu i Hrvatskoj, razlozi zbog kojeg su odlučili ostati u Hrvatskoj ili vratiti se u nju, a imaju za cilj potaknuti mlade na izvrsnost, poduzetnost i ostanak u Hrvatskoj.

Jučer, drugog dana konferencije, u utorak 21.11., održan je okrugli stol “Mladi danas za sutra”, a na njemu su sudjelovali:  državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – gospodin Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva zdravstva – gospodin Tomislav Dulibić, saborska zastupnica i mlada poduzetnica – gospođa Ivana Ninčević – Lesandrić i novinarka Hrvatske Radiotelevizije – gospođa Sunčica Findak.

Prije početka okruglog stola mladi iz Svjetskog saveza mladih predstavili  su rezultate istraživanja o potrebama mladih koja su proveli u sklopu projekta Suprotiva i prijedložili mjere iz područja  obazovanja, političke participacije, kulture i zapošljavanja za novi Nacionalni program za mlade.

Marin Strmota, državni tajnik u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, naglasio je da nije rješenje u mjerama koje Ministarstva donose, već u vraćanju pozitivnog, borbenog duha mladima. Zbroj populacijske, demografske i gospodarske politike je ono što donosi rješenje.

Ivana Ninčević-Lesandrić mnogo je puta naglašavala važnost poduzetništva. “Važno je biti oslobođen straha od neuspjeha i ne čekati da nam drugi stvore radne uvjete, nego ih moramo i sami stvarati, jer mladi su sposobni sami si stvoriti posao.”

Sunčica Findak, novinarka Hrvatske radiotelevizije, upozorila je kako se glas mladih ne čuje daleko, ne angažiraju se dovoljno u društvu, politika ih ne zanima. Ohrabrila je organizatore najavivši da će napraviti emisiju o njihovom djelovanju.

Događaji koji slijede u narednim danima:

Treći dan konferencije, u srijedu 23.11., održat će se tribina pod nazivom “Hrvatska među nama” na kojoj će sudjelovati Rene Medvešek, glumac, redatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, Maja Hrgović, književnica i pokretačica portala Arteist i Nikola Albaneže, povjesničar umjetnosti, kustos i muzeolog.

Njome se mladima želi omogućiti da razgovaraju s uspješnim umjetnicima, kulturnim poduzetnicima i kulturnim djelatnicima te da zajedno razmotre ne samo kratkoročna rješenja nego i cjelovitu kulturnu viziju Hrvatske. Tribina će se održati na adresi Hrvatskog školskog muzeja (Trg Hrvatske Republike 4) s početkom u 19 sati.

Četvrti dan održat će se business date: “Uzmi stvar u svoje ruke!” u Tehnološkom parku Zagreb – TPZ na Velesajmu, paviljon 12, 1.kat, u 18 sati.

SSMH predlaže poduzetništvo kao rješenje nezaposlenosti, i to kroz četiri područja poduzetništva: OPG, IT, uspješne žene u poduzetništvu i hobi kao posao. Neki od sudionika su: Goran Vrabec, direktor Volim ljuto, Tomislav Perko, putopisac, Ivona Zgrabljić, direktorica tvrtke Edukator kreator te Dragana Gučanin, direktorica i-Ways. Mladi će imati priliku informirati se o tome što je i što radi i kako im u njihovim prvim poduzetničkim koracima može pomoći Plavi ured i Razvojna agencija Zagreb. Ostale sudionike možete doći poslušati i upoznati u četvrtak, 23. studenog.

“Premda u razvijenim zemljama vlada trend privatnog poduzetništva, u Hrvatskoj mladi još uvijek čekaju da ih netko zaposli. Ovim business dateom upoznat ćemo mlade s osnovama poduzetništva te im dati smjernice prvih koraka pri samozapošljavanju. Cilj nam je osvijestiti i ohrabriti mlade te im pružiti priliku da upoznaju samozapošljavanje kao posao budućnosti.” – poručuju iz SSMH. (narod.hr)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari