Connect with us

Komentar

Bruna Esih: Vrlo je bitno pokazati ovdje i svoj politički stav

Objavljeno

on

Nezavisna saborska zastupnica Bruna Esih za N1 komentirala je odbijanje amandmana na proračun, koji su zajednički uputili ona i HDZ-ov zastupnik i bivši ministar kulture, Zlatko Hasanbegović.

Na pitanje je li očekivala drugačiji ishod, odnosno je li razočarana činjenicom da je amandman podržalo samo šest osoba, Esih je kazala da se ne radi o “samo šest osoba”, ali da nije očekivala veću potporu, iako zna da je ima.

“Vrlo je bitno pokazati ovdje i svoj politički stav, ja sam apsolutno sigurna da ima puno više zastupnika koji misle u potpunosti isto što i mi, međutim došla je odluka da se po ovom pitanju glasuje ovako.

Poštujem obrazloženje Vlade i tu odluku, ali iz obrazloženja ministrice Dalić nije bilo jasno što mi tražimo. Naš amandman je taj s kojim se ne traži povećanje niti prenamjena srestava, nego se tiče civilnoga društva.

Isti je iznos i izvor sredstava i isti su krajnji korisnici. Mi time mislimo da jačamo civilno društvo. Činjenica koju smo naveli jest da Zaklada za razvoj civilnog društva ima depozit na banci od gotovo 60 milijuna kuna”, rekla je Esih.

Istaknula je da premijer Andrej Plenković na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a nije tražio da odustanu od amandmana. “Bila je ugodna i normalna rasprava, ja smatram da svaki zastupnik ima pravo reći što misli. Odluke dolaze kao što dolaze uvijek i mi ih poštujemo”, rekla je Esih.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR