Connect with us

Intervju

Bruna Esih: Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba

Objavljeno

on

“Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba. Očekujem podršku HDZ-ovih birača.

Na raspolaganju sam svom gradu i onima koji će u meni prepoznati autentičnog predstavnika građanskih, nacionalnih, političkih, moralnih i svjetonazorskih načela koja i sami slijede, osjećaju i žele ih živjeti”, kaže u ekskluzivnom razgovoru za Globus, svojemu prvom velikom predizbornom intervjuu, Bruna Esih.

Bliska suradnica i prijateljica Zlatka Hasanbegovića, koja je na prošlim parlamentarnim izborima ušla u Sabor s liste HDZ-a osvojivši u zagrebačkoj I. izbornoj jedinici respektabilan 10.471 glas, time je potvrdila višemjesečna nagađanja da će u zagrebačku utrku sa svojom nezavisnom listom.

S obzirom na to da je kao nezavisna saborska zastupnica članica HDZ-ova kluba, je li o svojoj kandidaturi razgovarala s Andrejom Plenkovićem ili nekim drugim iz stranke?

“Nije bilo nikakvih razgovora kojima se moglo utjecati na moju odluku, a još manje bilo kakvih pregovora”, kaže odlučno Bruna Esih. “To što je HDZ kandidirao Dragu Prgometa nimalo ne mijenja moje planove.

HDZ za Zagreb nema jasnu strategiju te nema pobjedničko rješenje, a, sudeći po odabiru kandidata, i ne želi ga imati. To otvorenim ostavlja tek daljnju trgovinu s Milanom Bandićem u slučaju njegove pobjede, ili s drugim jakim kandidatima – a u stvarnosti Bandićevim satelitima i partnerima – u slučaju njihove pobjede.”

Na pitanje hoće li njezina kandidatura više štetiti Milanu Bandiću ili HDZ-u Bruna Esih samouvjereno odgovara:

“Moja kandidatura šteti političkim procesima, pa i u HDZ-u, koji su doveli do toga da je Bandić svih 16 godina uspješno privatizirao grad, neracionalno upravljajući njegovim resursima u obilatu korist svih onih koji su mu, zauzvrat, na različite načine opraštali nevjerojatan niz afera.”

Očekuje li da će je njezin prijatelj Zlatko Hasanbegović javno poduprijeti bez obzira na to što je član Predsjedništva HDZ-a?

“Gospodin Hasanbegović i ja godinama smo suradnici i bliski prijatelji. Vode nas podudarni životni i politički impulsi, dijelimo svjetonazor i političku viziju.

U tom smislu jedno drugome uvijek smo bili podrška. On je osoba s velikom podrškom autentičnoga HDZ-ova biračkog tijela. Ako su, dakle, vrijednost njegovih stavova i djelovanja prepoznali birači, vjerujem da je istoga svjestan i HDZ.”

Bruna Esih procjenjuje da na svibanjskim izborima i ona kao kandidatkinja za gradonačelnicu i njezina nezavisna lista imaju velike šanse.

“Uvjereni smo u izvrsne rezultate te u ulazak u drugi krug, gdje će se svakako otvoriti mogućnost i da postanem gradonačelnica. I ono što bi bilo manje od toga smatrala bih pobjedom, prvenstveno moralnom, jer je moj stav: pet minuta u srcu naroda vrijedi više nego sto godina uz postojeću političku elitu!”

U intervjuu Bruna Esih govori i o promjeni imena Trga maršala Tita; o tome što joj smeta u današnjem HDZ-u i zašto smatra da će dobar dio njegovih birača dati glas njoj; što misli o upozorenjima da svojom kandidaturom slabi izborne šanse desnice i ide na ruku Anki Mrak-Taritaš i ljevici…

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanome izdanju novoga broja Globusa

>>> Bruna Esih je jedina prava alternativa Milanu Bandiću

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR